13 Σεπτεμβρίου 2010

Bιτάλη. Αν Ρωτούσαμε Σήμερα τον ΕΦΙΑΛΤΗ....

Διάβασα με προσοχή το βιογραφικό του κ.Σ. Βιτάλη και πράγματι εντυπωσιάστηκα. Ολόκληρο κατεβατό από αγώνες για τις ιδέες του οι οποίες ιδέες, όπως όλων μας, είχαν τις γνωστές διακυμάνσεις καθώς η ηλικία προχωρούσε. Θα σταθώ όμως σε μια λεπτομέρεια, κοινή για όλους τους αγωνιστές (γιατί όντως είναι αγωνιστές) της λεγόμενης αριστεράς.

Και για να γίνω πιο σαφής. Οι πιο γνωστοί αγωνιστές της αριστεράς δεν υπηρέτησαν στον Ελληνικό Στρατό για διαφόρους λόγους και οι κύριοι λόγοι ήταν οι λεγόμενοι της "συνείδησης" και της "υγείας" με τους λόγους συνείδησης να καταλήγουν στους λόγους υγείας. Με άλλα λόγια οι περισσότεροι το "έπαιξαν τρελοί" ενώ άλλοι το έπαιξαν ακόμη και..... κίναιδοι.

Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, λόγω επαγγέλματος, της κατάταξης σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων γνωστότατου και αξιολογότατου τραγουδιστή και τραγουδοποιού, τότε επί Παπαδόπουλου. Βέβαια ο άνθρωπος, όταν δεκαετίες αργότερα κατετάγη ο γιος του, όργωσε τις στρατιωτικές μονάδες για να προσφέρει ψυχαγωγία στα στρατευμένα νιάτα, με τον σκοπό σύμφωνα με δηλώσεις του, να συμψηφίσει την αποφυγή στράτευσής του τότε που έπρεπε, και είναι γεγονός ότι δεν το έκανε για να πετύχει διαφορετική μεταχείριση του κανακάρη του.

Αμ, ο "μεγαλοδημοσιογραφο-παραγωγο-εκδοτο-παρουσιαστής-αρχιψεύταρος" που παντρεύτηκε την "εγγονή" του; Καλά δεν καταλαβαίνει ότι ανά πάσα στιγμή η νεότατη σύζυγός του μπορεί να κάνει χρήση των λόγων του απολυτηρίου του Στρατού και να πετύχει αφ' ενός μεν, ακόμη και σήμερα, διαζύγιο εις βάρος του παίρνοντας την περιουσία και την επιμέλεια των παιδιών (αν υπάρχουν) και αφ' ετέρου την απαλλαγή της από την παρουσία του,θέτοντας τον ίδιο υπό παρακολούθηση; Σας βάζω προ των προσωπικών ευθυνών σας για να μην πέσετε θύματα γιατί στο δικαστήριο δεν μπορεί κανείς να επικαλεσθεί ότι τώρα, στα βαθειά γεράματα, έβαλε μυαλό γιατί... ακόμη και ο γάμος του ήταν πράξη παράλογη.

Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο Βιτάλης (εδώ κόβω το κύριος) ενώ δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς την Ελληνική Πατρίδα έτρεξε να τις προσφέρει στην υπηρεσία άλλων κρατών λόγω ιδεολογίας; Αν ρωτούσαμε σήμερα τον Εφιάλτη θα μας έλεγε ότι πρόδωσε τον Λεωνίδα για λόγους ιδεολογικούς. Και μην μου πείτε ότι δεν είναι προδοσία η άρνηση στράτευσης στην πατρίδα που σε γέννησε την στιγμή που στρατεύεσαι σε ξένους στρατούς.

Μα, θα μου πείτε, τα ιδανικά! Είδαμε τους λαούς που βοήθησε ο Βιτάλης την εκτίμηση που τρέφουν σήμερα για τον κάθε Ορτέγκα. Και γιατί τάχα, να κατηγορήσω μόνο τον Ανδρέα Παπανδρέου που υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό (κουβαλούσε τις πάπιες) και δεν προσέφερε τις υπηρεσίες του στην εμπόλεμη πατρίδα του; Και μην μου πείτε το καθεστώς Μεταξά. Ο Ναύαρχος Παππάς τότε το 1974 όντας αντιπλοίαρχος και με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, και ενώ ήταν στην Ρώμη, ζήτησε να πολεμήσει για την Κύπρο μας και ο Ιωαννίδης δεν του το αρνήθηκε. Έτσι γίνεσαι ήρωας, πολεμώντας!

Τα γεγονότα είναι πολυσήμνατα και εγώ παίρνω τα μηνύματα που θέλω. Η πράξη του Βιτάλη μπορεί να με ικανοποίησε, προσωρινά, αλλά δεν θα τον ηρωοποιήσω. Ίσως και εγώ να έκανα το ίδιο, αλλά εγώ απέδειξα ότι όντως ενδιαφέρομαι για την πατρίδα μου και όχι όποτε με βολεύει. Και ξέρετε; Αν κάνω κάτι δεν θα το διατυμπανίσω ημέρες πριν ώστε να στραφούν στο πρόσωπό μου τα κανάλια. Δεν έχει ο Βιτάλης πλέον τίποτε άλλο, παρά την ανακοίνωση της καθόδου του για την δημαρχία Θεσσαλονίκης ή για την περιφέρεια Κεντρικής (ίσως;) Μακεδονίας. Βοηθήστε τον!

ΥΓ. Οι ντόπιοι εκφραστές της βούλησης του ΔΝΤ ας φυλάγονται. Εμείς οι Γιαννιώτες, πιστοί στις παραδόσεις μας όπως γράφω και στο www. epirus-patris, σας περιμένουμε με γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗΣ και αυγά ΠΙΝΔΟΥ made by ARGYRIS (ξέρετε, ο αγράμματος που έγινε και αντιπρόεδρααας). Εμένα δεν με γνωρίζετε και γι αυτό φυλαχθείτε.

www.epirus-patris.com