07 Σεπτεμβρίου 2010

Μάλλον δεν ήταν έξυπνη κίνηση του ΠΑΣΟΚ η στήριξη του κυρ-Γιάννη

Από την Κυριακή πολλοί από όσους ενδιαφέρονται για την υπόθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών σκέφτηκαν ότι το ΠΑΣΟΚ είπε αυτό που θα έπρεπε να έχει πει πριν από τέσσερα χρόνια. Τότε που πολλοί –εκτός από το ΠΑΣΟΚ- πίστευαν ότι μια στήριξη στον «άφθαρτο» τότε Γ. Μπουτάρη θα είχε φέρει την ανατροπή.

Πολλοί επίσης θα αναρωτιούνται τι θα κάνει η Χρύσα Αράπογλου και οι κομματικοί που θεωρούν τον κυρ Γιάννη υπεύθυνο για την επανεκλογή Παπαγεωργόπουλου, όταν ενόψει β’ γύρου είχε κάνει την περίφημη δήλωση περί… κοπράνων, αλλά και την απολογητική επιστολή προς το δήμαρχο πριν από ενάμιση χρόνο.

Μερικοί σίγουρα θα προσπαθούν κατανοήσουν τη διαδρομή του κυρ Γιάννη κι εκείνη τη συνεργασία του με τη «Δράση» του ακρο-νεοφιλελεύθερου Στέφανου Μάνου.

Μπορεί ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης να έχει δηλώσει υποψήφιος αρκετές φορές στο παρελθόν και να αποτραβιέται μόλις το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τον εκλεκτό του, όμως αυτή τη φορά δεσμεύτηκε πολλές φορές ότι αν ο εκλεκτός δεν είναι ένας αμιγώς κομματικός υποψήφιος τότε δεν θα κάνει πίσω… Επομένως, αν δεν κάνει κωλοτούμπα δεν θα κάνει πίσω και όπως έχει αποδείξει έχει το διόλου ευκαταφρόνητο κοινό του.

Άλλοι πάλι θα θυμούνται για καιρό τον Τάσο Τζήκα που ακολούθησε βήμα βήμα τις πράσινες οδηγίες για το πώς θα δοθεί η στήριξη και διαψεύστηκε σε όλα. Δήλωσε διαθέσιμος, έκανε αίτηση αξιολόγησης στο Κίνημα, αποτέλεσε το plan Β της διαπαραταξιακής. Εις μάτην…

Να μην πιάσουμε στην εσωκομματική διαμάχη καστανιδικών – βενιζελικών που αναμένεται να ανάψει, δεδομένου ότι οι δεύτεροι είχαν ψιλοστηρίξει Μπουτάρη την προηγούμενη φορά.

Με όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν η στήριξη που έδωσε χθες το ΠΑΣΟΚ ήταν έξυπνη πολιτικά κίνηση. Πάντως, η πρώτη αντίδραση δεν είναι συσπειρωτική των δυνάμεων της Αριστεράς.

Παρεμπιπτόντως, ο μόνος που δεν σχολίασε την στήριξη Μπουτάρη από ΠΑΣΟΚ ήταν ο έτερος υποψήφιος Νίκος Ευθυμιάδης. Γιατί άραγε; Καλή σας μέρα και καλή δύναμη!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
gkessopoulos.blogspot.com