25 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου του δήμου Παιονίας όπου παραβρέθηκαν περισσότερα από 500 άτομα μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Τον κ. Ψωμιάδη συνόδευσαν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ενώ το παρών έδωσαν η δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμιδάκης, ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Κιλκίς Δημήτρης Ιωακειμίδης, ο πρώην βουλευτής ΝΔ Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο πολιτευτής Γιώργος Γεωργαντάς, υποψήφιοι δήμαρχοι της περιοχής και τοπικοί φορείς.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στο «διαχρονικά αδικημένο από την κεντρική εξουσία Κιλκίς» και έκανε ειδική αναφορά στο έντονο προσφυγικό στοιχείο του ακριτικού νομού. «Για τη Μακεδονία μας, η εγκατάσταση των προσφύγων από τον Πόντο, την Ιωνία, την Ανατολική Θράκη, γέννησε μια νέα εποχή» είπε, προσθέτοντας πως «η γενιά της Μικρασιατικής Τραγωδίας που σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου και έφτασε πρόσφυγας στην Ελλάδα δεν έσκυψε το κεφάλι και δεν λύγισε».

Μεταξύ άλλων έστειλε σαφές μήνυμα στα Σκόπια τονίζοντας ότι «δεν είμαστε εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της ιστορίας» και ξεκαθάρισε πως «η εθνική μας ταυτότητα και η ψυχή μας δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης έθεσε ως προτεραιότητες του την εκμετάλλευση του εύφορου κάμπου της Παιονίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη μεταμόρφωση της περιοχής σε κέντρο τουριστικής ανάπτυξης. Ειδικότερα εστίασε στη νέα χάραξη οδού ταχείας κυκλοφορίας Γιαννιτσά-Κιλκίς μέσω Γουμένισσας-Αξιούπολης- Πολυκάστρου, στη μετατροπή της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Μαλγάρων μέχρι τους Ευζώνους σε διπλής κυκλοφορίας, στην ολοκλήρωση αρδευτικού δικτύου του ταμιευτήρα Αρτζάν-Αματόβου με πρόβλεψη για τη δημιουργία φραγμάτων, στην τουριστική αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Πάϊκου και στην ανάδειξη της ιστορικής τοποθεσίας του Σκρά.