03 Σεπτεμβρίου 2010

Αναίρεση από τον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης που αθώωσε τον Μαντούβαλο

Αναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που αθώωσε τον Πέτρο Μαντούβαλο από τις βαριές κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τις υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος, άσκησε αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Μαντούβαλος – πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά - βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να δικαστεί και πάλι για βαριές κατηγορίες, όπως «ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (συνδρομή), απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού».

Την αίτηση αναίρεσης θα εξετάσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο και θα αποφασίσει αν η απαλλακτική για τον κ. Μαντούβαλο απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είναι επαρκώς αιτιολογημένη ή όχι. Σε περίπτωση που το Ποινικό Τμήμα ταχθεί υπέρ της αναίρεσής της, τότε ο υποψήφιος σήμερα για τη δημαρχία του Πειραιά θα δικαστεί και πάλι από το ίδιο δικαστήριο, το οποίο όμως θα έχει διαφορετική σύνθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αθωώσει ομόφωνα όχι μόνο τον κ. Μαντούβαλο όσο και τους συνεργάτες του, δικηγόρους Σωτήρη Ντινόπουλο και Χρήστο Χατζηπαναγιώτου.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=79533