07 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ξένα MME για τον ανασχηματισμό

Το BBC, αναφέρεται στη διατήρηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, καθώς είναι μία θέση που θεωρείται κλειδί αλλά και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται είναι ένα σημάδι ότι η κυβερνητική οικονομική πολιτική θα συνεχίσει να είναι «σκληρή».

Το πρακτορείο Reuters, με τίτλο «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έκανε ανασχηματισμό διατηρώντας την οικονομική πορεία», αναφέρεται στο ότι έγιναν πολλές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αλλά τα καινούργια πρόσωπα ήταν ελάχιστα. Επισημαίνεται επίσης ότι «η διατήρηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη θέση του, στοχεύει στην καλύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αλλά και στον κατευνασμό της κοινής γνώμης λόγω των δεινών δημοσιονομικών μέτρων».

Την ανάγκη επιτάχυνσης της ανάκαμψης επισημαίνει το AFP. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει ειδική αναφορά στην τοποθέτηση του Χάρη Παμπούκη ως υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα τις Επενδύσεις, την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομίας και την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας. Γίνεται, τέλος, μνεία στην επανίδρυση του υπουργείου Ναυτιλίας.