24 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΤΑΛΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΛΕΤΣΟ

ΖΕΤΤΑ  ΜΑΚΡΗΜε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καρτάλη και Πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή. Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για τις εξελίξεις που αναμένονται στην τοπική αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης εστιάζοντας κυρίως στα κρίσιμα θέματα που συνδέονται με το περιβάλλον.

Με αφορμή την απόφαση της Ζέττας Μακρή να μην τυπώσει το πρόγραμμα του συνδυασμού της αλλά να το δημοσιεύσει και τα χρήματα να διατεθούν σε δεντροφυτεύσεις σε όλες τις περιοχές που θα συνθέσουν το νέο δήμο Βόλου και με δεδομένη την ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος τόσο της ίδιας όσο και των συνεργατών της η κυρία Μακρή αντήλλαξε απόψεις με τον κύριο Καρτάλη .

Ο κ. Κώστας Καρτάλης ανέλυσε στην κυρία Μακρή τις θέσεις του για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, υποστηρίζοντας ότι οι δήμοι οφείλουν να αναπτύξουν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία αφορά στην καθημερινότητα όλων μας. Η ενεργοποίηση της πολιτείας για εφαρμογή εθνικής περιβαλλοντικής πολιτικής που να διαπερνά όλες τις δράσεις του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα και όλες τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες αποτελεί επιτακτική ανάγκη, γιατί η μέριμνα για το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας, υποστήριξε ο κύριος Καρτάλης.

Η κα Ζέττα Μακρή είπε ότι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης προς την κατεύθυνση αυτή είναι ουσιώδης. «Η έννοια της κοινωνίας της ευθύνης είναι έννοια που πρέπει και μπορεί να αναπτυχθεί σ’ ένα Δήμο. Η αέρια ρύπανση, το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, οι χώροι πρασίνου, η ενεργειακή πολιτική, η συλλογή των απορριμάτων είναι τομείς που συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητα του πολίτη και ο επανασχεδιασμός για καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείρισή της είναι από τα πρώτα πράγματα, που θα δρομολογήσω, εφόσον εκλεγώ. Είναι πεποίθησή μου ότι η πόλη του Βόλου πρέπει να παραδοθεί στις επόμενες γενιές σε καλύτερη απ’την υπάρχουσα κατάσταση. Γι’ αυτό θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, δήλωσε η κυρία Μακρή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση του Κώστα Καρτάλη και της Ζέττας Μακρή έγινε σε άριστο κλίμα και δόθηκαν αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για συνέχεια της έτσι και αλλιώς άριστης συνεργασίας τους, όπου και όταν χρειασθεί.

Συνάντηση είχε επίσης η υποψήφια δήμαρχος Βόλου με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων Βόλος 2013 κύριο Γιώργο Κολέτσο με τον οποίο συζήτησαν για το μεγάλο εγχείρημα διοργάνωσης των αγώνων στην πόλη του Βόλου.

Ο κύριος Κολέτσος ανέφερε ότι η οργανωτική επιτροπή εμπνέεται από το πάθος και τα ιδεώδη του αθλητισμού και δεσμεύεται ότι θα δημιουργήσει άριστες συνθήκες για την διεξαγωγή τους. Τόσο η κυρία Μακρή όσο και ο κύριος Κολέτσος εξέφρασαν την αγωνία τους για την τελική απόφαση σε ό,τι αφορά την κατασκευή του μεσογειακού χωριού. Ο πρόεδρος της επιτροπής ανέλυσε τα στοιχεία του προυπολογισμού για τις οργανωτικές δράσεις και την δημιουργία εγκαταστάσεων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα τρία νέα αθλήματα {θαλάσσιο σκι , tae kwon do και μπάτμιντον } που προστέθηκαν στους αγώνες και μάλιστα με συμφωνία της επιτροπής και των ομοσπονδιών αυτών των αθλημάτων για αυτοχρηματοδότηση της συμμετοχής τους, καθώς και στην δημιουργία του κωπηλατοδρομίου , το οποίο πρέπει και θα γίνει βιώσιμο έργο.

Η κυρία Μακρή χαρακτήρισε τους Αγώνες ως πολυεργαλείο, αφού δεν προωθούν μόνο τα ολυμπιακά ιδεώδη αλλά θα αποτελέσουν και εργαλείο οικονομικής , πολιτιστικής περιβαλλοντικής και τουριστικής ανάπτυξης. Η υποψήφια δήμαρχος Βόλου τόνισε ακόμη ότι μόνο με ουσιαστική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων οι Μεσογειακοί Αγώνες , που αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση μετά την Ολυμπιάδα, θα διεξαχθούν με επιτυχία, δίνοντας στην περιοχή μας μία μοναδική ευκαιρία τουριστικής προβολής και οικονομικής ανάπτυξης .

«Η συμβολή μου, εφόσον εκλεγώ Δήμαρχος θα εστιασθεί στην ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων. Πιστεύω ότι αυτή η διοργάνωση θα ενισχύσει την πόλη μας τουριστικά, αφού χιλιάδες επισκεπτών θα βρεθούν εδώ, ενώ η προβολή της θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι παρούσα με όλες μου τις δυνάμεις », είπε η κυρία Μακρή στον Γίωργο Κολέτσο θέτοντας τον εαυτό της και τους συνεργάτες της στην διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής.