08 Οκτωβρίου 2010

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ ΣΕΡΡΩΝ: « ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ, ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ»

Στο κατάμεστο κέντρο «Στέκι», παρουσία του Αχιλλέα Καραμανλή, μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ Τάσος Καρυπίδης και Θεόφιλος Λεονταρίδης, εκπρόσωπος της βουλευτού Σερρών της ΝΔ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ο πρώην Νομάρχης Σερρών Κώστας Παπαπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δεϊρετζής, ο Δήμαρχος Αλιστράτης Γιώργος Μαδεμλής, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών Κώστας Στάγκος και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τα προβλήματα της Μακεδονίας και ότι με ψεύδη, εγωισμούς και πάθη, με μικρότητες και δημαγωγίες του παρελθόντος, δεν πρόκειται πάμε μπροστά. «Οι Μακεδόνες χρειάζονται έναν Περιφερειάρχη που ξέρει και μπορεί να διεκδικήσει, όχι κυβερνητικό εκπρόσωπο» είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ψωμιάδης εμφανίστηκε ενωτικός και αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει στην αναγέννηση της Μακεδονίας, υπενθυμίζοντας ότι τα προβλήματα των πολιτών είναι υπεράνω κομμάτων. «Η ισόρροπη ανάπτυξη απαιτεί πριν από όλα την ενότητα των πολιτών, την κατανόηση πως μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Εγώ ασχολούμαι με το μέλλον, με ενδιαφέρει το καλό του τόπου. Στο έργο για την αναγέννηση της Μακεδονίας προτιμώ να είμαι πρωταγωνιστής παρά κομπάρσος».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, έκανε ειδική αναφορά στις προοπτικές τουριστικής ανάδειξης του σπηλαίου Αλιστράτης και του φαραγγιού του Αγγίτη, στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και στην αξιοποίηση προγραμμάτων αγροβιοτεχνίας.