01 Οκτωβρίου 2010

Μ. Κεφαλογιάννης: "Να αποσύρετε τη διάταξη που επιτρέπει να μπούνε στη ρύθμιση της περαίωσης (εργολάβοι, εκδότες) φοροφυγάδες με πλαστά τιμολόγια"

Κύριε Πρόεδρε, οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τα Πλαστά και Εικονικά Τιμολόγια, στις οποίες αναφέρθηκε και ο Υπουργός και η Κυβέρνηση, δηλαδή το άρθρο 4 παράγραφος 2, σε συνδυασμό με το άρθρο 12 παράγραφος 6, πρέπει να αποσυρθούν.

Εκτρέφουν φοροδιαφυγή και διαφθορά.
Όπως επίσης και το άρθρο 11 που νομιμοποιεί ακόμα και Δικαστικές Αποφάσεις σε βάρος φοροφυγάδων με πλαστά και εικονικά τιμολόγια και αυτό πρέπει να αποσυρθεί, καθώς και το άρθρο 19, για το οποίο ζητουμε ονομαστική ψηφοφορία.

Και επειδή βλέπω πολλούς συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ στην Αίθουσα - θέλω να επικαλεστώ την καλή τους πίστη - θα διαβάσω από το νομοσχέδιο λέξη προς λέξη.Και εσείς βάλτε το χέρι στην καρδιά, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ και κυρίως εσείς που μιλήσατε χθες στην Επιτροπή και δείτε αν θα ψηφίσετε ΝΑΙ ή ΟΧΙ σ'αυτο το νομοσχέδιο.

Στο άρθρο 12 παράγραφος 6 για τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια λέει: «Επιτηδευματίας, φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει λάβει μη νόμιμα φορολογικά στοιχεία» –δηλαδή πλαστά τιμολόγια, περί αυτού πρόκειται- «ή έχει εκδώσει τέτοια στοιχεία, μπαίνει στην περαίωση.»

Αυτός που έχει παραλάβει Πλαστά και Εικονικά Τιμολόγια , μπορεί να έχει παραλάβει σε συμφωνία με αυτόν που τα έχει εκδώσει. Άρα, αυτό πρέπει η υπηρεσία να το δει. Αυτός που έχει εκδώσει είναι κατά τεκμήριο παραβάτης.

Έρχεστε, λοιπόν με αυτό το συγκεκριμένο άρθρο και δέχεστε ότι εσείς θα νομιμοποιήσετε τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια !

Κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, θα νομιμοποιήσετε καθε παρανομία ; Πείτε το καθαρά! Πείτε το στη συνείδησή σας. Πείτε το στους ψηφοφόρους σας.

Παρακάτω, άρθρο 11 –σας διαβάζω από το νομοσχέδιο- παράγραφος 3.
«Εκκρεμείς υποθέσεις, για τις οποίες με βάση την πρωτόδική απόφαση απορρίπτεται εν όλω ή εν μέρει η προσφυγή, περαιώνονται με μείωση του πρόσθετου φόρου στο 20% και του προστίμου στο ¼.»

Το τονίζω «με βάση την πρωτόδική απόφαση που απορρίπτεται εν όλω ή εν μέρει». Δηλαδή έχουμε μια απόφαση, απορρίπτεται με βάση δικαστική απόφαση η προσφυγή αυτού που έβγαλε εικονικά και πλαστά τιμολόγια και εσείς με τη διάταξη αυτή –άρθρο 11 παράγραφος 3- τους νομιμοποιείτε! Βάζετε το χέρι στην καρδιά να ψηφίσετε στην ονομαστική ψηφοφορία; Έχετε τσαγανό ως Κοινοβουλευτική Ομάδα να πάτε κόντρα στο Κόμμα σας;

Έγινε δεκτή η πρόταση του κ. Γείτονα για απόσυρση των επίμαχων διαταξεων στην Επιτροπή; Λέω πως όχι. Άρα, εσείς πρέπει να καταψηφίσετε αυτές τις διατάξεις.

Κύριε Πρόεδρε, κλείνω λέγοντας ότι υπάρχει –και τέθηκε από όλους- ένα ηθικό θέμα. Το έθεσε ο Αρχηγός του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, το έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Παπαδημούλης, σας το θέσαμε και εμείς:

Αυτές οι διατάξεις, το άρθρο 4 παράγραφος 2, το άρθρο 12 παράγραφος 6, το άρθρο 11 και βεβαίως και το άρθρο 19 καλύπτουν τις παρανομίες προμηθευτών, εργολάβων και εκδοτών, στους οποίους για πολλά χρόνια σκύβετε ως Κόμμα το κεφάλι, είναι φωτογραφικές διατάξεις.

Οφείλετε να πείτε σε ποιους αναφέρονται, να τις αποσύρετε.

Έχετε κάποιο πρόβλημα μ’ αυτήν την τάξη των εργαζομένων; Δεν θυμάστε τι έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου παραδεχόταν επικεφαλή (τα επικεφαλής) λάθη του ; Γιατί δεν θυμάστε και εσείς το mea culpa; Γιατί δεν κάνετε μία κίνηση πίσω; Γιατί δεν δέχεστε, δηλαδή, αυτό που σύσσωμη η Αντιπολίτευση και πάρα πολλοί Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σας είπαν ακόμη και χθες στην επιτροπή, να δώσετε δηλαδή στους μεταφορείς μία παράταση από τρία σε πέντε χρόνια κι ένα μίνιμουμ εξασφάλισης της αξίας των αδειών μέχρι 35% , που πληρώθηκαν με leasing, με δάνεια, με υποθήκες σε σπίτια ;

Είσαστε, δηλαδή –και θα με συγχωρέσετε για την έκφραση- οσφυοκάμπτες στους υπαλλήλους τρίτης κατηγορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίοι στον Προκρούστη και επί χάρτου, χωρίς να βλέπουν τα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν, σας επιβάλλουν αυτές τις ρυθμίσεις;

Η Κυβέρνησή σας είναι εκτεθειμένη να ισχυρίζεστε από του Βήματος της Βουλής ότι οι διατάξεις αυτές μας ήλθαν γραμμένες από την Τρόικα και μάλιστα στα Αγγλικά και απλώς τις μεταφράσαμε και τις φέραμε προς ψήφιση στην Εθνική Αντιπροσωπία.

Αποσύρετε, λοιπόν το άρθρο 19 , για τους μεταφορείς , γιατί παραβιάζετε το Σύνταγμα και τους νόμους.

Αποσύρετε το άρθρο 4 παράγραφος 2, το άρθρο 11, το άρθρο 12 παράγραφος 6 και τότε κι εμείς επειδή ξέρουμε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, επειδή ξέρουμε ότι θα οδηγηθείτε σε αύξηση του ΦΠΑ και σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης- με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με του πετρελαίου κίνησης-θα την ψηφίσουμε την περαίωση. Αλλά, δεν θα ψηφίσουμε αυτό το κοινοβουλευτικό άγος που εκθέτει και το Κοινοβούλιο για τους μεταφορείς.

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ