19 Οκτωβρίου 2010

Μ. Κεφαλογιάννης: Περικοπή δώρου Χριστουγέννων Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπάλληλων;

Το ζήτημα της μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων που απασχολεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων στους μερισματούχους θέτει στους συναρμόδιους Υπουργούς ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο πρώην Υπουργός τονίζει ότι η κακή οικονομική κατάσταση του ΜΤΠΥ όπως και των περισσοτέρων Ταμείων δεν οφείλεται στους μερισματούχους οι οποίοι για 30 και 35 χρόνια καταβάλλουν τις εισφορές τους αλλά στην κυβερνητική πολιτική και ζητά από την Κυβέρνηση να μην οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση τους συνταξιούχους δημοσίους υπάλληλους, εν όψει και των πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών ότι «δεν θα υπάρξουν αλλά μέτρα» από την εφαρμογή του μνημονίου!!

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς του Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Οικονομίας-Ανάπτυξης, Εργασίας έχει ως εξής:

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΜΤΠΥ. απετράπη η έγκριση εισήγησης των οικονομικών υπηρεσιών του Ταμείου, σύμφωνα με την οποία λόγω της άσχημης οικονομικής του κατάστασης, το Ταμείο δεν πρέπει να χορηγήσει δώρο των Χριστουγέννων από τους μερισματούχους. Η λήψη απόφασης για το θέμα παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση.

Επειδή:

1.Η κακή οικονομική κατάσταση του ΜΤΠΥ. όπως και των περισσοτέρων Ταμείων δεν οφείλεται στους μερισματούχους οι οποίοι για 30 και 35 χρόνια καταβάλλουν τις εισφορές τους αλλά στην κυβερνητική πολιτική.

2.Οι βασικές αιτίες για τα ελλείμματα του ΜΤΠΥ συνδέονται με την εξαφάνιση των αποθεματικών του από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2000

3.Επειδη η κατάρρευση του ΜΤΠΥ οφείλεται και στην περικοπή των αποδοχών των δημοσίων υπάλληλων, στην αλλαγή της σχέσης εν ενεργεία υπάλληλων προς συνταξιούχους λόγω του εξαναγκασμού χιλιάδων δημοσίων υπάλληλων σε παραίτηση εξ αίτιας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και στο πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο

Ερωτάσθε εάν η κυβέρνηση «όλων των Ελλήνων» Γ Α Παπανδρέου προτίθεται να οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση τους συνταξιούχους δημοσίους υπάλληλους, εν όψει και των πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών ότι «δεν θα υπάρξουν αλλά μέτρα» από την εφαρμογή του μνημονίου?

Αθήνα Οκτώβριος 2010
Ο ερωτών
Μανώλης Κ.Κεφαλογιάννης