09 Οκτωβρίου 2010

H ΑΔΕΔΥ αντίθετη στις απολύσεις της Αγρογής Α.Ε.

Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην Αγρογή ΑΕ ζητά η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή το σχέδιο νόμου για την "Κατάργηση, Συγχώνευση Υπηρεσιών, Οργανισμών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα", συμπεριλαμβανομένης και της "Αγρογής ΑΕ", που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μηνημονίου και της συρρίκνωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θύματα της κατάργησης αυτής μπορούν να είναι οι εργαζόμενοι του φορέα αυτού, αφού δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο και τελεί υπό την προστασία του Συντάγματος και της πολιτείας.

Επίσης, εκφράζει την αντίθεσή της στις απολύσεις εργαζομένων, που γίνονται, με πρόσχημα τον εξορθολογισμό του κράτους, στη συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με σοβαρές επιπτώσεις στους αγρότες από τη μη άμεση καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων, καθώς και στην επιβολή προστίμων δεκάδων εκατ. ευρώ, στη χώρα μας.

Την ανάκληση των απολύσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην Αγρογή ΑΕ ζητά η ΑΔΕΔΥ και εντέλει την έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία του έργου, που έχουν προσφέρει οι εργαζόμενοι της "Αγρογή ΑΕ".