11 Οκτωβρίου 2010

Tι γράφει ο κυριακάτικος τύπος για τη Θεσσαλία...

Του Νίκου Αναγνώστου

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δημοσιεύματα στον κυριακάτικο τύπο και ειδικότερα σε εφημερίδες που πρόσκεινται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το ενδεχόμενο αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τόσο ΤΑ ΝΕΑ, όσο και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ αλλά και Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΉ γράφουν σήμερα σε αναλύσεις πολιτικών αναλυτών και δημοσιογράφων ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αλλά, κυρίως, με την τάση που διαμορφώνεται στον κάμπο, ο κ. Αγοραστός θα κερδίσει τελικά τον κ. Παπατόλια.

Ειδικότερα, τα ΝΕΑ αναφέρουν: "Η δήλωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη ότι το κόμμα θα κερδίσει το μίνιμουμ 8 από τις 13 περιφέρειες είναι μάλλον για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Η υποψηφιότητα του Ηλία Μπεριάτου στο Ιόνιο δεν ανέκοψε τους σχεδιασμούς αντάρτικου ψηφοδελτίου και εξ αυτού του λόγου αύριο (Κυριακή) ο Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει στην Κέρκυρα για να στηρίξει τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Στην Κεντρική Μακεδονία, παρά τις γενναίες προσπάθειες του υποψηφίου Μάρκου Μπόλαρη, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα καταφέρει να ανατρέψει το προβάδισμα του Π. Ψωμιάδη. Επίσης, στο Βόρειο Αιγαίο οι μετρήσεις δείχνουν ότι χρειάζεται βοήθεια η υποψηφιότητα του Νάσου Γιακαλή (ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται σήμερα στη Λήμνο), ομοίως και η υποψηφιότητα του Απ. Παπατόλια στη Θεσσαλία.".

Επίσης, στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ σημειώνεται ότι: "οι περιφέρειες που προσδοκούν να χρωματιστούν γαλάζιες την Κυριακή των εκλογών είναι της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη, της Δυτικής Μακεδονίας, με τον Γιώργο Δακή να διεκδικεί με αξιώσεις τη νίκη έναντι του Γιάννη Παπαϊορδανίδη, της Πελοποννήσου όπου ο Δημήτρης Δράκος κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι του Πέτρου Τατούλη, της Ηπείρου, με τον Αλέκο Καχριμάνη, του Βορείου Αιγαίου, με τον Παύλο Βογιατζή να εμφανίζεται ως φαβορί έναντι του Νάσου Γιακαλή, αλλά και της Στερεάς Ελλάδας, όπου η υποψηφιότητα του Θανάση Χειμάρα ενισχύεται έναντι αυτής του Κλέαρχου Περγαντά και εμφανίζεται ως φαβορί έναντι του Βαγγέλη Αργύρη, της Θεσσαλίας, όπου ο Κώστας Αγοραστός δείχνει να κερδίζει τη μάχη έναντι του Απόστολου Παπατόλια ".

Τέλος, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ υπογραμμίζεται ότι "δύσκολα είναι τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ και στη Θεσσαλία, όπου ο Α. Παπατόλιας δεν έχει καταφέρει να προηγηθεί".

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπατόλιας έχει αρθρογραφήσει στις άνωθεν εφημερίδες, φαίνεται το κλίμα να έχει αντιστραφεί τόσο εναντίον του, που δεν δύνανται ούτε μια "συντροφική" βοήθεια για τη μάχη των εντυπώσεων να του δώσουν...