29 Νοεμβρίου 2010

Ε. Κωνσταντινίδης: Σκοπεύετε να κλείσετε της ΕΡΑ Φλώρινας;

Η ΕΡΑ Φλώρινας ιδρύθηκε το 1956 με την ονομασία Ραδιοφωνικός Σταθμός Φλώρινας και λειτουργεί ανελλιπώς ως σήμερα. Οι εργαζόμενοι, όλα αυτά τα χρόνια, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες και με ελλείψεις στις υποδομές, κατάφεραν και συνεχίζουν με ζήλο και εργατικότητα να προσφέρουν στους ακροατές της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας εξαιρετικά ποιοτικό πρόγραμμα, στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία αλλά και σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος των πολιτών.

Παράλληλα σε μια περιοχή που βομβαρδίζεται στα ερτζιανά από τα γειτονικά κράτη και κυρίως από αυτό της FYROM, η ύπαρξη του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην περιοχή είναι απαραίτητη και όχι μόνο. Χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές για να μπορέσει να διατηρήσει το σημαντικό του ρόλο σε υψηλό επίπεδο.

Το τελευταίο όμως διάστημα έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία που αναφέρεται στο ενδεχόμενο η ΕΡΑ Φλώρινας να ενταχθεί στο πλαίσιο ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του δημοσίου και να απειληθεί με κλείσιμο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Αντιμετωπίζεται, πραγματικά, από το Υπουργείο σας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

2) Συνυπολογίζεται στις σκέψεις σας ο εθνικός ρόλος της ΕΡΑ Φλώρινας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, την ίδια ώρα που οι γείτονες μας με κάθε μέσο θωρακίζουν τα σύνορα τους και εξαπλώνουν αλυτρωτικές προπαγάνδες;

3) Γιατί η ΕΡΤ ΑΕ, που δεν έχει ελλείμματα σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2010 και τον προϋπολογισμό του 2011, εντάχθηκε στις 17 ΔΕΚΟ που έχουν χαρακτηριστεί προβληματικές;

Αθήνα 25/11/2010

Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας