09 Νοεμβρίου 2010

Απαντήσεις συνεργατών του Π.Ψωμιάδη στα όσα λέει στην παραζάλη του ο Μπόλαρης

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΩΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ Γ. ΤΣΑΜΑΣΛΗ:

Ο λαός έδωσε απάντηση στη λάσπη ήδη από την πρώτη Κυριακή. Η διαφορά των 12 μονάδων δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Οι πολίτες καταδίκασαν τους συκοφάντες. Περιμένουν συγκεκριμένες προτάσεις, όχι λάσπη. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν πήραν το μήνυμα και ακολουθούν την ίδια τακτική και την τελευταία εβδομάδα: προσπάθεια απαξίωσης του έργου της Νομαρχίας, προσπάθεια απαξίωσης του προσώπου του Π. Ψωμιάδη, χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόταση. Το μόνο που πετυχαίνουν με τον τρόπο αυτό, είναι απλώς να προσβάλλουν τους πολίτες.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΤΑΞΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Συνεχίζει ο κ. Μπόλαρης να διαψεύδει την σημερινή γ.γ. της Περιφέρειας. Τελικά η κ. Λιονή λέει ψέματα ή απλώς ο κ. Μπόλαρης είναι αδιάβαστος;

Επί της ουσίας έχουμε ανακοινώσει όλα τα έργα που εντάξαμε και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιήσαμε [www.panagiotispsomiadis.gr]

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ (Η αποχή μπορεί να εκληφθεί ως συνενοχή)

Εμείς λέμε ότι ο λαός ξέρει τι κάνει, ο κ. Μπόλαρης λέει ανοιχτά ότι ο λαός δεν ξέρει τι κάνει. Προφανώς δεν σέβεται τη δημοκρατική έκφραση των πολιτών. Δεν ξέρει να διαβάζει τα μηνύματα. Την πρώτη Κυριακή, ο λαός καταψήφισε και το μνημόνιο καταψήφισε και τον εκπρόσωπό του, δηλαδή τον ίδιο.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ (Το δίλημμα είναι: θέλουμε να πάμε μπροστά για πρόοδο ή μένουμε σε καθεστώς αδιαφάνειας με κλειστοφοβία; Να πάει ο τόπος μπροστά με ευρωπαϊκή προοπτική, εξωστρέφεια, νέες θέσεις εργασίας, ή να ακολουθήσει τη φοβικότητα της οικογενειοκρατίας που κατήγγειλε ο Σαμαράς και της πολιτικής ασυναρτησίας;)

Είναι το τρίτο δίλημμα που αλλάζει ο κ. Μπόλαρης! Αφού ξεκίνησε με τον Καλλικράτη, ο Γ. Παπανδρέου τον έχρισε κυβερνητικό εκπρόσωπο στην Κεντρική Μακεδονία με το εκβιαστικό δίλημμα «ή ψηφίζετε τους δικούς μου ή πρόωρες εκλογές». Μετά την αποτυχία των δύο πρώτων διλημμάτων, ο κ. Μπόλαρης εφηύρε και τρίτο, με πολλή θεωρία και ολίγη λάσπη!

Την ερχόμενη Κυριακή οι πολίτες αποφασίζουν: εκλέγουν Περιφερειάρχη που βάζει πάνω από το κόμμα τον τόπο και διεκδικεί κι όχι Περιφερειάρχη που βάζει το κόμμα πάνω από τον τόπο και είναι απλώς πειθήνιος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τοπικός διαχειριστής του Μνημονίου.

Όσο για την οικογενειοκρατία, τον κ. Παπανδρέου τον ρωτήσατε πριν κάνετε αυτές τις δηλώσεις;

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ «ΛΑΪΦ ΣΤΑΪΛ»

Είναι προφανές ότι ο κ. Μπόλαρης δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Είναι προφανές ότι κάνει προεκλογική εκστρατεία τηλεοπτικού τύπου και αποκρύπτει συστηματικά το έργο μας, το οποίο γνωρίζει καλά η κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΟ

Δεν μας λέει ξεκάθαρα που θα μείνει: στη Μακεδονία ή στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Αν εννοεί το δεύτερο, κρατάμε αυτό που είπε ως προσωπική του δέσμευση.

Εμείς τον καλέσαμε και τον καλούμε από όποια κυβερνητική θέση έχει ή ως βουλευτής, να βοηθήσει για να γίνουν πράξη όσα σήμερα υπόσχεται.

Εκείνο που ξέρουν οι πολίτες είναι ότι επί ένα χρόνο δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ είτε γιατί δεν διεκδίκησε είτε λόγω Μνημονίου είτε γιατί ενώ υπήρχαν λεφτά δεν δώσανε ως μέρος μιας μικροπολιτικής στρατηγικής ενόψει εκλογών που λέει ότι δεν ενισχύουμε όσους αυτοδιοικητικούς δεν είναι δικοί μας. Μπροστά στο μικροκομματικό συμφέρον αδιαφόρησαν ακόμη και για το δικαίωμα των μαθητών να πάνε στο σχολείο (έπρεπε να έρθει η υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου για να δικαιώσει το Νομάρχη…). Αυτή την οπισθοδρομική και πελατειακού τύπου μικροπολιτική που θέλει κάθε δημοκρατικό θεσμό να είναι το μακρύ χέρι του κομματικού μηχανισμού υπηρέτησε ο κ. Μπόλαρης επί ένα χρόνο.

Στις 15 Νοεμβρίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλάζει και η φωνή της γίνεται πιο δυνατή, είτε αρέσει στον κ. Μπόλαρη είτε όχι.