22 Νοεμβρίου 2010

Η ΝΔ τους έφερε το ΠΑΣΟΚ τους διώχνει... Οργή Κινέζων εναντίον του ΠΑΣΟΚου Ανωμερίτη

Έξαλλοι είναι οι Κινέζοι με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Γιώργο Ανωμερίτη και, όπως λένε χαρακτηριστικά, «αν δεν ήταν πολιτική απόφαση σε υψηλό επίπεδο να έλθουμε στην Ελλάδα, η Cosco θα είχε ήδη φύγει». Τι έκανε, μεταξύ άλλων, η διοίκηση Ανωμερίτη;

Ανακάτεψε τα κοντέινερ της κινεζικής εταιρείας και παρέδωσε ένα χαλασμένο σύστημα μηχανογράφησης, που έδειχνε πού είναι τι, για να μην μπορούν οι Kινέζοι να βγάλουν άκρη, ούτε και με τα δικά τους κοντέινερ.

Αποτέλεσμα; Η Cosco έχασε αρκετούς της πελάτες γιατί δεν μπορούσε να βρει τα δικά τους κοντέινερ, πλήρωσε πρόστιμα και έχει πελάτες που θέτουν ως όρο να μην ξαναπεράσουν εμπορεύματά τους από το λιμάνι του Πειραιά.

Είναι τόσο εξοργιστική η στάση του κομματικού στελέχους που ανέλαβε την κρίσιμη θέση του ΟΛΠ, ώστε το θέμα να έχει φτάσει στο Πεκίνο, σε ανώτατο επίπεδο. Και μετά θέλουμε επενδύσεις από την Κίνα... Τι ντροπή!!!

Αληθεύει ότι η Goldman Sachs είναι μία από τις μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού που παρέχουν ρευστότητα στο ελληνικό σύστημα, με την εγγύση τίτλων του Δημοσίου; Και να σκεφθεί κανείς ότι πριν από περίπου 10 μήνες, η ίδια τράπεζα κατηγορούνταν ότι «σορτάριζε» τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία τώρα δέχεται ως εγγύηση, για να δώσει... δανεικά. Ποιος θα το πίστευε, όπως, ποιος θα πίστευε ότι πριν καλά καλά κλείσει ένας χρόνος από εκείνη την εμπλοκή, η Goldman Sachs θα έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία της στην Ελλάδα... τα 28.000 κτίρια όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες.