15 Νοεμβρίου 2010

Πανηγυρίζουν οι Γερμανοί για Φέτελ

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια του γερμανικού Τύπου για τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο 23χρονος πιλότος της Ρεντ Μπουλ έγινε χθες στο Άμπου Ντάμπι ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula-1 και οι εφημερίδες της πατρίδας του πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου.

Η «Bild» έχει ως πρωτοσέλιδο τίτλο: «Γερμανία εντελώς Φέτελ». Παράλληλα υπάρχει μια χαρακτηριστική φωτογραφία του νεαρού πιλότου που τον απαθανατίζει να ξεσπάσει σε δάκρυα χαράς. Επίσης κάνει λόγο για θαύμα του Φέτελ και τονίζει: «Από την πρώτη του ημέρα στη Formula-1 συγκρίθηκε με τον Μίχαελ Σουμάχερ, όμως αυτός έδειξα χαρακτήρα και άντεξε στην πίεση. Πολλοί θα είχαν καταρρεύσει από αυτήν τη σύγκριση».

«Απλά απίστευτο» γράφει στην πρώτη σελίδα της η «Die Welt» και πλέκει το εγκώμιο του 23χρονου πιλότου για την ψυχραιμία που επέδειξε στον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για «κλάση ενός πραγματικού πρωταθλητή», αναφερόμενη στο γεγονός ότι κατέκτησε τον τίτλο παρ’ ότι βρισκόταν 15 βαθμούς πίσω από τον Φερνάνδο Αλόνσο.

Ο Δήμαρχος του Χέπενχαϊμ Γκέρχαρντ Χέρμπερτ, γενέτειρας του Φέτελ, μια πόλης στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας, τόνισε ότι όλοι οι κάτοικοι αισθάνονται μεγάλη περηφάνια για το επίτευγμα του συμπολίτη τους. «Αυτή η μεγάλη επιτυχία θα γραφτεί στην ιστορία της πόλης μας. Θα οργανώσουμε μια τελετή για να γιορτάσουμε το τίτλο του Φέτελ».

Τα συγχαρητήριά του έδωσε στον Φέτελ και ο συμπατριώτης και επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μίχαελ Σουμάχερ. «Τα πήγε περίφημα σε μια περίεργη σεζόν και στον τελευταίο αγώνα έδειξε χαρακτήρα»