15 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη για τις εκλογές

Αγαπητοί Εβρίτες,

Σας ευχαριστώ και συγχαίρω για τον αγώνα που δώσατε στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και για την συμμετοχή σας. Ο συνδυασμός μας «Περιφερειακή Αναγέννηση» θριάμβευσε στον Έβρο.

Το γεγονός ότι οι αλχημείες, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε στον «Καλλικράτη», μας απαγορεύουν να έχουμε τη διοίκηση του Νομού Έβρου, αν και πετύχαμε πρωτοφανή ποσοστά επιτυχίας, δεν μειώνει καθόλου το μέγεθος της νίκης μας. Αντίθετα, υπογραμμίζει την έλλειψη δημοκρατικότητας και την έλλειψη σεβασμού της λαϊκής βούλησης που χαρακτηρίζουν αυτούς που κυβερνούν την Ελλάδα. Ο Έβρος διοικείται από την μειοψηφία. Δείχνει επίσης ότι η αντίσταση του λαού τούς υποχρεώνει να εκτίθενται και να αποκαλύπτουν τις εξαρτήσεις τους από ξένες δυνάμεις, όπως αυτές που εκφράζει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Πρέπει να τονίσω επίσης ότι η εξαιρετικά μεγάλη αποχή έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να πετύχουν το σενάριο που είχαν σχεδιάσει. Το μόνο που δεν είχαν προβλέψει ήταν ότι ένας καθαρός, απλός δημοσιογράφος θα συγκινούσε το λαό για να τους νικήσει στον Έβρο.

Αυτός ο αγώνας έφερε κοντά πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και δημιούργησαν μία αποτελεσματική ομάδα γύρω του, πολλοί από τους οποίους είναι αφανείς ήρωες, και θα εξακολουθήσουν να μάχονται για το καλό του τόπου και της πατρίδας. Ο λαός του Έβρου, με τον θρίαμβο που πέτυχε, θα βρίσκεται απέναντι σε οποιονδήποτε που επιβουλεύεται το καλό της πατρίδας.