09 Νοεμβρίου 2010

Σίγουρος Περιφερειάρχης ο Ψωμιάδης την επόμενη Κυριακή

Οι 12,5 μονάδες διαφορά υπέρ του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π. Ψωμιάδης» δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας: ό κόσμος της Κ. Μακεδονίας θέλει Περιφερειάρχη τον Ψωμιάδη... όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους.

Ο κόσμος ψήφισε έχοντας μπροστά τους την τελευταία εβδομάδα το εκβιαστικό δίλημμα που τέθηκε από τον ΓΑΠ -ο οποίος ήταν τελικά αυτός που πολιτικοποίησε πλήρως τις εκλογές- και σε τοπικό επίπεδο εκβίαζε: «Μπόλαρης ή πρόωρες εκλογές».

Από τα αποτελέσματα είναι φανερό ότι ο εκβιασμός δεν πέρασε σε κανένα νομό όχι μόνο της Κ. Μακεδονίας αλλά ολόκληρης της Μακεδονίας.

Σε όλους τους νομούς της Κ. Μακεδονίας τα ποσοστά του Ψωμιάδη ήταν εντυπωσιακά αν αναλογιστούμε τι σέρνουν τα κανάλια "εκφράζοντας τους αγανακτισμένους πολίτες" εναντίον της ΝΔ:

· Θεσσαλονίκη 39,19%

· Ημαθία 43,45%

· Πιερία 44,36%

· Σέρρες 47,05%

· Κιλκίς 47,66%

· Πέλλα 48,42%

· Χαλκιδική 48,90%

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, η αποχή έπαιξε ρόλο, όπως σε όλα τα αστικά κέντρα. Επίσης, στο νομό έριξαν όλη τη δύναμή τους όλα τα κόμματα. Παρ’ όλ’ αυτά, η διαφορά από το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ είναι πάλι εντυπωσιακή ακόμα και στο νομό Θεσσαλονίκης: 10,5 ποσοστιαίες μονάδες!

Ανάλογα εντυπωσιακή η διαφορά στις Σέρρες, εκλογική περιφέρεια του Μπόλαρη, που φτάνει στο 14%!!

Είναι ξεκάθαρο ότι η τακτική των άλλων συνδυασμών που βασίστηκε σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Ψωμιάδη, καταδικάστηκε πλήρως από τους ψηφοφόρους.

Το αποτέλεσμα επιτρέπει να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Π. Ψωμιάδης θα είναι Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας την επόμενη Κυριακή το βράδυ, όπως θα είναι και πολλοί άλλοι στις περιφέρειές τους.

ΥΓ1. Παρά τον πόλεμο που δέχθηκε και τα όσα ακούστηκαν για τον αδερφό Ψωμιάδη έρχεται πρώτος περιφερειακός σύμβουλος σε σταυρούς, αν δεν κάνω λάθος
ΥΓ2. Σε όσους πανηγυρίζουν επειδή ο Ψωμιάδης δεν βγήκε από την πρώτη Κυριακή (το 2006 είχε πάρει 48+% και είχε βγεί από την πρώτη Κυριακή μιας και το όριο ήταν το 42%) να επισημάνουμε ότι το 2006 ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ είχε πάρει 2,5% ενώ τώρα πήρε 6,5%... τη δεύτερη Κυριακή που δεν θα έχει άλλους θα πάρει το αναγκαίο ποσοστό και θα βάλουν όλοι τα κεφάλια μέσα...