03 Νοεμβρίου 2010

Όντως εφαρμόζεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση όπως είπε ο ΓΑΠ... εννοούσε όμως ότι εφαρμόζεται σε άλλα κράτη ;)

Όπως μεταδόθηκε και στις ειδήσεις και γράψαμε στο προηγούμενο θέμα σήμερα ο ΓΑΠ επισκεύθηκε τον ΟΑΕΕ και ενημερώθηκε για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που σύμφωνα με την Κατσέλη εφαρμόζεται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) από τις 18 Οκτωβρίου και έχει εξοικονομήσει μέσα σε 25 μέρες 15 εκ ευρώ όπως δήλωσε η Υπουργός. Έτσι αναφώνησε πάλι: "λεφτά υπάρχουν και αν αυτά γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα είχαμε οδηγηθεί στο μνημόνιο λόγω του ότι οι αγορές δεν μας δάνειζαν"...

Παραβλέπουμε, ότι παρέβλεψε κι αυτός, δηλ. να μας πει και γιατί δεν μας δάνειζαν οι αγορές τον Μάιο και ποιος είχε φροντίσει γι αυτό τους προηγούμενους 8 μήνες και του δίνουμε μια συμβουλή:

Επειδή ο κόσμος είναι πλέον ψαγμένος ας βγάλουν την ανακοίνωση, της 22ας Οκτωβρίου, από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΕ προς τους φαρμακοποιούς, γιατί γίνονται ρόμπα και μετά να μας πουλήσουν τα φούμαρα ότι εφαρμόζεται το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εξοικονομήθηκαν ήδη 15 εκ ευρώ καθώς δήθεν οι γιατροί συμμετέχουν με χαρά στο σύστημα όπως είπε ο ΓΑΠ.

Διαβάστε τι λέει ο ΟΑΕΕ στους φαρμακοποιούς 4 μέρες μετά την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μετά από "έκτακτη ενημέρωση του Υπουργείου προς το Ταμείο" και αν επιμένετε να πιστεύετε τα σημερινά φούμαρα του ΓΑΠ και της Κατσέλη.... χρειάζεστε γιατρό με ή χωρίς ηλεκτρονική συνταγή :)

Προς τους φαρμακοποιούς,
22.10.2010

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση της γενικής γραμματείας (ΣΣ του Υπουργείου εννοείται δηλ. της Κατσέλη), σας ενημερώνουμε ότι για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μέχρι νεωτέρας οδηγίας (ΣΣ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει νεότερη οδηγία) θα γίνουν δεκτές από το Ταμείο όλες οι χειρόγραφες συνταγές που εκτελείτε.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι για σύντομο χρονικό διάστημα και μέχρι νεωτέρας οδηγίας μπορείτε να εκτελείτε ηλεκτρονικές συνταγές που φθάνουν στο φαρμακείο σας, σαν να ήταν χειρόγραφες, στην περίπτωση όπου δεν μπορείτε να τις εκτελέσετε ηλεκτρονικά διότι το φάρμακο που έχει επιλεγεί δεν κυκλοφορεί στην αγορά και κυκλοφορεί το ίδιο σε άλλη συσκευασία. Τις ταινίες γνησιότητας του ίδιου φαρμάκου άλλης συσκευασίας που δώσατε θα πρέπει να τις επικολλήσετε στην ηλεκτρονική συνταγή του ιατρού.

Δ/νση Υγειονομικού
Τμήμα Φαρμακευτικής Περίθαλψης
Τους πιστεύει κανείς αν σε τόσο απλά πράγματα λένε τέτοια ψέμματα;