11 Νοεμβρίου 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή και οι συνεργάτες της συνεχίζουν με όρεξη και πολύ κέφι την δεντροφύτευση σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Βόλου. Συνεπής στην απόφασή της η κυρία Μακρή να μην ξοδευτούν χρήματα για την εκτύπωση προγράμματος αλλά να διατεθούν σε δεντροφυτεύσεις υλοποιεί εδώ και μέρες την σημαντική αυτή περιβαλλοντική πρωτοβουλία.

Με αυτή την κίνηση η κυρία Μακρή θέλει να ξεκινήσει έναν νέο τρόπο πολιτικής επικοινωνίας. «Είναι περιττό και κυρίως επιβλαβές να χρησιμοποιούνται τόνοι χαρτιού για να εκτυπώνονται τα προεκλογικά μας προγράμματα», είπε η κυρία Μακρή, η οποία επέλεξε να γνωστοποιήσει το πρόγραμμα του συνδυασμού της ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ μέσα από τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο αλλά και το διαδίκτυο στην προσωπική της ιστοσελίδα www.zettamakri.gr.

Επιπλέον, οι δεντροφυτεύσεις της Ζέττας Μακρή και των συνεργατών της έχουν στόχο να κινητοποιήσουν τους πολίτες, ώστε να προβούν και εκείνοι σε ανάλογες κινήσεις αφού η προστασία του περιβάλλοντος και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης αποτελεί συλλογική υπόθεση. Σε αυτή την κατεύθυνση και με απόλυτη συναίσθηση της σπουδαιότητας του τομέα του περιβάλλοντος ο συνδυασμός ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ και η Ζέττα Μακρή εξαγγέλλουν στο πρόγραμμά τους μια σειρά από μέτρα που θα ληφθούν άμεσα ώστε ο Βόλος να γίνει μια πόλη φιλική προς τον άθρωπο, με επαρκή και καθαρά νερά, χωρίς τα σκουπίδια να κατακλύζουν τους κάδους και τους δρόμους, με προστατευμένα δάση, με περισσότερο πράσινο.

Η Ζέττα Μακρή έχοντας πάντοτε στόχο την δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής για τον πολίτη προωθεί άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, για ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Δήμου, για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και τις δράσεις της ανακύκλωσης.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανάπτυξη του Λιμανιού της πόλης, στην προστασία του Παγασητικού, στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου, στην περαιτέρω αξιοποίηση του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, στην βελτίωση του βιολογικού καθαρισμού και στην επέκτασή του σε όλες τις περιοχές, που εντάσσονται στον Δήμο Βόλου, στον εξωραϊσμό των δημόσιων κτιρίων, στην ανάπλαση των πεζοδρομίων με ενιαίο σχεδιασμό, στην κάλυψη με δίκαιη και ισόρροπη αστική συγκοινωνία όλων των οικισμών.

Σε ό,τι αφορά την διαχείριση του νερού και την λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ η κυρία Μακρή από καιρό και πρώτη απ’ όλους έχει ανακοινώσει σημαντική μείωση των τελών για τους ανέργους με κάρτα ανεργίας, για τα άτομα που ζουν με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και σε διαπιστωμένα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στο πρόγραμμα της Ζέττας Μακρή για την πόλη του Βόλου προωθούνται θεσμικές αλλαγές για όλους τους τομείς που συνδέονται με το περιβάλλον με απώτερο σκοπό η πόλη του Βόλου να αποτελέσει πρότυπο για ολόκληρη την χώρα. «Αυτή την πόλη δεν θα την πληγώσουμε άλλο !

Μαζί θα τοποθετήσουμε το περιβάλλον στην θέση που δικαιούται να έχει στις προτεραιότητες και στις πρωτοβουλίες μας! Το χρωστάμε στον εαυτό μας και στις γενιές που έρχονται» δήλωσε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου.