13 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή του Δημήτρη Δράκου στην Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά

Σαφείς και αναλυτικές απαντήσεις στα είκοσι εξειδικευμένα ερωτήματα που έθεσε ο συνδυασμός Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά πάνω σε ζητήματα περιβαλλοντικού, οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, απέστειλαν εντός της προθεσμίας μίας ημέρας που είχε οριστεί, ο συνδυασμός μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και ο επικεφαλής, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος.

Ο Δ. Δράκος απέστειλε μάλιστα και μία προσωπική επιστολή προς τον επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας κ. Λάμπρο Μπούκλη, με την οποία τον συγχαίρει για τη συμμετοχή και τη συνολική στάση του συνδυασμού στις Περιφερειακές Εκλογές, ενώ του επισημαίνει την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία, στην περίοδο που ακολουθεί μετεκλογικά, με στόχο το κοινωνικό συμφέρον.

Στην επιστολή αυτή, την οποία μιμήθηκε ως πρωτοβουλία ο κ. Τατούλης, κάνοντας καθυστερημένα μία δική του δήλωση, έκανε ξεχωριστή, ευμενή αναφορά και ο κ. Μπούκλης, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο συνδυασμός του, προχθες (11/11/2010) στην Τρίπολη. Ακολουθεί η επιστολή του Δ. Δράκο προς τον κ. Μπούκλη και την Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, ενώ το κείμενο των απαντήσεων στις ερωτήσεις μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Αξιότιμε κύριε Μπούκλη

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μωριά

Σας συγχαίρω για την παρουσία σας στις Περιφερειακές Εκλογές, η οποία κατά γενική ομολογία αναβάθμισε το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου και εμπλούτισε τη συζήτηση που διεξήχθη προεκλογικά, με την ατζέντα των ζητημάτων που βρίσκεται στον πυρήνα της προγραμματικής σας πλατφόρμας και φιλοσοφίας.

Οι απόψεις και οι τοποθετήσεις σας είναι ευπρόσδεκτες από το συνδυασμό μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να τις δούμε μαζί σε ένα προεκλογικό τραπέζι διαλόγου, με απευθείας συζητήσεις μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών μας, αλλά όπως γνωρίζετε, ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος» και ο δικός του επικεφαλής, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ήταν αμετάκλητα αρνητικοί στην ιδέα ενός ανοικτού δημόσιου διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειαρχών.

Ευπρόσδεκτη, πρόκειται να είναι και η συνεργασία σας στην οποία βασιζόμαστε για την περίοδο μετά τις εκλογές. Συγκλίσεις προ των εκλογών, συχνά εμπεριέχουν την υποψία της σκοπιμότητας και της αλίευσης ψήφων σε θολά νερά, χωρίς να υπάρχουν από πίσω ανιδιοτελείς προθέσεις. Συγκλίσεις μετά τις εκλογές, σημαίνει σεβασμός και εμπιστοσύνη του ενός μέρους προς το άλλο και συνειδητή επιλογή της πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης, ως απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη και προϋπόθεση, για το όφελος της κοινωνίας.

Ανεξαρτήτως της απόφασης στην οποία θα καταλήξετε, ο συνδυασμός μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, τα στελέχη μας που συνθέτουν μία συμπαγή και ομοιογενή ομάδα που θα μπορεί εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου να στηρίξει συγκλίσεις και συνεργασίες, και εγώ προσωπικά, θεωρούμε τιμή και χαρά να βρισκόμαστε σε επαφή και συνεργασία μαζί σας. Ούτως ή άλλως, για μας, ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, σημαίνει όχι μόνο Οικονομική, αλλά και Περιβαλλοντική Ανάπτυξη, χωρίς αγκυλώσεις, με καινοτόμες αποφάσεις, ακόμη και ρήξεις αν χρειαστεί, όπως ορίζουν οι αρχές του συνδυασμού μας και οι βασικές γραμμές του προγράμματός μας, την πλήρη ανάλυση του οποίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.ddrakos.gr και στο αρχείο σε μορφή Word που επισυνάπτουμε μαζί με τις απαντήσεις μας. Ενός προγράμματος, που εδώ και ενάμιση μήνα έχουμε υποβάλλει σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση.

Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ

Επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου