15 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ, ΕΛΛΑΔΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου είναι η μέρα της μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους από τον Ρ. Ντενκτάς. Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την ενέργεια με δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας το 541 του 1983 και το 550 του 1984.

΄Οπως κάθε χρόνο διοργανώνεται διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Αττίλα στο Λονδίνο από την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Βρετανίας, προσφυγικές οργανώσεις, αλλά και από την αυτόνομη φοιτητική παράταξη «Μέτωπο Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου» (www.metopo.org.uk). Φέτος όμως η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία επέκτεινε την διαμαρτυρία να λάβει χώρα και έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο στο 10, Ντάουνινγκ Στριτ. Οι ίδιες προετοιμασίες για αντικατοχικές διαμαρτυρίες γίνονται και στην Κύπρο και στην Ελλάδα από προσφυγικούς οργανισμούς, φοιτητικές οργανώσεις και από όλο το σύνολο του λαού. Στην Αθήνα κύριες ομιλήτριες στην διαμαρτυρία της φοιτητικής οργάνωσης εκεί ΔΡΑΣΗΣ/ΚΕΣ (αδελφή φοιτητική οργάνωση με το Μέτωπο Λονδίνου) θα είναι οι ηρωίδες δασκάλες Ελένη Φωκά από την κατεχόμενη Καρπασία και η Χαρά Νικοπούλου από την Θράκη. Στην Θεσσαλονίκη ομιλητής στην διαμαρτυρία της ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης (αδελφή φοιτητική οργάνωση με τις άλλες προαναφερθείσες σε Αθήνα και Λονδίνο) θα είναι ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.
Γιατί η Ομοσπονδία Κυπρίων Αμερικής και η ΠΣΕΚΑ ποτέ δεν ακολουθούν και δεν διοργανώνουν και εκείνες διαμαρτυρίες στις 15 Νοεμβρίου έξω από την πρεσβεία του Αττίλα (Τουρκίας) στην Ουάσιγκτον;

Ανακοινώσεις για τις διαμαρτυρίες μπορείτε να βρείτε στην έγκυρη ιστοσελίδα www.efylakas.com

Ακολουθεί το σχόλιο της Συντακτικής Ομάδας του "Εμπροσθοφύλακα" η οποία επικρίνει έντονα εκείνη την φοιτητική οργάνωση στην Κύπρο που διάλεξε το «υπερκατοχικό» «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή» σύνθημα και αντι τους δρόμους το κλειστό γήπεδο:

"Παρουσιάζουμε εδώ ΟΛΕΣ τις αντικατοχικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις 15 Νοεμβρίου 2010 για την καταδίκη της μονομερούς ανακήρυξης της ψευδοκράτους (όπως και μια εκδήλωση την επόμενη μέρα, 16/11). Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις ή κομματικές παρωπίδες, καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλαδίτες, Κύπριους και Ομογενείς, να πυκνώσουν τις τάξεις των οργανώσεων, κινημάτων και παρατάξεων που διοργανώνουν εκδηλώσεις, και να βροντοφωνάξουν σε δικούς μας και ξένους πως η Κύπρος τελεί υπό κατοχή, πως η Κύπρος υφίσταται μια συνεχιζόμενη εθνοκτονία.

Την ώρα που ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ-Μαρκοκαρογιανικοί πολώνουν το κλίμα και δίνουν άφεση αμαρτιών στον Τούρκο εισβολέα, την ώρα που οι ταγματασφαλίτες της ΚΙΣΑ προκαλούν και ωθούν προς την βία ['Σημερινή' 12/11/2010], την ώρα που οι «διανοούμενοι» του ευρώ και της αγγλικής λίρας βαφτίζουν την δημοκρατία «ρατσισμό», αυτή την στιγμή είναι που χρειάζεται συστράτευση, ανεξαρτήτως ιδεολογικής γραμμής και κοσμοθεωρίας.

Αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε τις ανακοινώσεις όλων των οργανωμένων συνόλων που -παρά τις ιδεολογικές μεταξύ τους διαφορές- στις 15 Νοεμβρίου ΔΕΝ θα διαδηλώσουν σε κλειστά γήπεδα …τραγουδώντας με τον Δημήτρη Μπάση για να …φύγει ο κατακτητής, αλλά θα διαλέξουν τους δρόμους, τις πλατείες, τα οδοφράγματα, και τις τουρκικές πρεσβείες.

Καταδικάζουμε την ΠΟΦΕΝ (Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων) και την ΠΣΕΜ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών), οι οποίες αποφάσισαν να οργανώσουν “αντικατοχική” στο …γήπεδο του Ορφέα! Ντροπή στους κομματικούς νεροκουβαλητές που ψήφισαν το “πλαίσιο συνθημάτων” της ΠΟΦΕΝ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το μη-αντικατοχικό αλλά ΥΠΕΡΚΑΤΟΧΙΚΟ σύνθημα «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή»! Μπράβο παιδιά, και εις ανώτερα! Θα μπορούσατε -για να γλιτώνετε και την εγκεφαλική ταλαιπωρία- να φωνάζατε απευθείας «Κύπρος Ενωμένη Ντενκτασική», αφού πατέρας και γεννήτορας της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν είναι άλλος από τον αιμοσταγή αρχιφασίστα Ραούφ Ντενκτάς!

ΥΓ - Εάν υπάρχουν οργανωμένες εκδηλώσεις οι οποίες δεν παρουσιάζονται εδώ, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για να τις προβάλουμε."

‘Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Η.Β.‘
«Δεν ξεχνώ το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»: Η παρουσία όλων μας στην αντικατοχική διαδήλωση της 15ης Νοεμβρίου κρίνεται επιβεβλημένη!»

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τα μέλη του, καθώς και όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, να δώσουν δυναμικά το παρόν τους, στην διαδήλωση που συνδιοργανώνει η ΕΦΕΚ Η.Β. με την κυπριακή παροικία, για την καταδίκη της παράνομης, μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18:30, καλούμαστε για άλλη μια φορά να ενώσουμε τις φωνές μας έξω από την τουρκική πρεσβεία και να εκφράσουμε την απέχθεια μας, για την επί τριάντα-έξι χρόνια παράνομη κατοχή του 37% του νησιού μας από τα τούρκικα στρατεύματα και την συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Το κυπριακό πρόβλημα διέρχεται μια κρίσιμη καμπή αυτή την περίοδο και σε συνδυασμό με την «ευέλικτη» κυπριακή κυβέρνηση, που μας οδήγησε στην νομιμοποίηση της «Επιτροπής Αποζημιώσεων» του ψευδοκράτους και την συζήτηση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μέσα στην ΕΕ, μας φέρνει προ των ευθυνών μας. Είναι καιρός για αποδείξεις. Ο πόθος των Ελλήνων της Κύπρου για επιστροφή, δικαίωση και ελευθερία δεν έσβησε. Οι Έλληνες της Κύπρου δεν ξεχνούν το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ». Είναι υποχρέωση μας, ως η νέα γενιά της Κύπρου, να αντισταθούμε στα τούρκικα επεκτατικά σχέδια που έβαλαν στο μάτι την πατρίδα μας και να προτάξουμε τα στήθη μας στην υποχωρητική πολιτική των ηγεσιών μας. Έφτασε η ώρα να αποβάλουμε το αίσθημα της ηττοπάθειας που μας κυριεύει και να δείξουμε ότι όσο τα χρόνια περνούν, τόσο πιο μεγάλη είναι η επιθυμία μας για λευτεριά. Ήρθε η στιγμή να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεση μας σε κάθε προσπάθεια αφελληνισμού της πατρίδας μας και σε κάθε προσπάθεια απενοχοποιήσης της Τουρκίας από τις πραγματικές τις ευθύνες.

Δυστυχώς, το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου είναι αναγκασμένο να εκφράσει τον προβληματισμό και την δυσαρέσκεια του για την αδράνεια των οργανικών μελών του ΔΣ της ΕΦΕΚ Η.Β., που κατέχονται από την Πρωτοπορία και την Αναγέννηση. Κι αυτό γιατί η πιο σημαντική διαδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, θα πραγματοποιηθεί σε εργάσιμη μέρα, πράγμα που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών να παραστούν στον χώρο. Εντούτοις, εμείς είμαστε σίγουροι ότι το φοιτητικό κίνημα θα πράξει το καθήκον του και θα βρίσκεται την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Τέλος, καλούμε όλο τον κόσμο να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην προσφύγει σε ακραίες συμπεριφορές, που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν στην πραγματοποίηση των απαιτήσεων μας. Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να θυμίσουμε στους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων, πως η συγκεκριμένη διαδήλωση δεν είναι βήμα για να μεταφέρουν τις σάπιες, μολυσμένες κομματικές τους απόψεις.

Η τούρκικη πρεσβεία βρίσκεται στην Belgrave Square στο Λονδίνο. Οι πλησιέστεροι σταθμοί underground είναι o Victoria (Victoria Line, Circle Line, District Line) και το Hyde Park (Picadilly Line). Η διαδήλωση θα κρατήσει μέχρι τις 20:30. Παρακαλούμε, όπως συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις των διοργανωτών και της αστυνομίας.