18 Νοεμβρίου 2010

Τον πρώτο νεκρό του Πολυτεχνείου δεν τον τίμησε ο συρφετός χθες

Ο καθηγητής Μηχανολογίας του Πολυτεχνείου Αθηνών και προπρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης ΘεοφανόπουλοςΑριστερά ο καθηγητής Μηχανολογίας του Πολυτεχνείου Αθηνών και προπρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Θεοφανόπουλος.

Ένας λαμπρός επιστήμονας με σπουδές και καριέρα στο εξωτερικό που ανήκε στην ομάδα των σπουδαίων καθηγητών που με το έργο τους είχαν αποφασιστική συμμετοχή στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του Πολυτεχνείου (Ιωάννης Λαζαρίμος, Ιωάννης Κολλινιάτης, Αρίστιππος Κουσίδης, οι αδελφοί Γεώργιος και Κωνσταντίνος Μαλτέζος για να αναφέρουμε μερικούς άλλους).

Αυτός λοιπόν ήταν ο πρώτος νεκρός του Πολυτεχνείου. Όχι όμως το 1973 αλλά το… 1944! Πώς πέθανε; Τον έσφαξαν μαζί με χιλιάδες απλού κόσμου οι “απελευθερωτές” κομμουνιστές. Αλήθεια, τον Ιωάννη Θεοφανόπουλο θα θυμηθεί κανένας αυτές τις ημέρες να τον τιμήσει;

Παρακάτω όπως βρέθηκε μετά τη σφαγή, φοβερά παραμορφωμένος. Πριν πατήσετε στο σύνδεσμο για να δείτε τον άτυχο Ι. Θεοφανόπουλο βεβαιωθείτε πως ΔΕΝ υπάρχουν κοντά σας μικρά παιδιά ή άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που μπορεί να έχουν πρόβλημα με κάποια ξαφνική ταραχή. Το “αντιστασιακό” έργο της ΟΠΛΑ (ΚΚΕ) προκαλεί φρίκη. Αν θέλετε οπωσδήποτε να δείτε τη φωτογραφία πατήστε εδώ.

blackblogofcommunism.com