27 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ- Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Μια μονογραφία
Aναδρομή στη ζωή και στη δράση του Έλληνα πολέμαρχου

Κορυφαία στρατιωτική φυσιογνωμία του Έθνους μας στον 20o αιώνα, ο Γεώργιος Γρίβας έδωσε το παρόν στην εθνική εξόρμηση στην Μικρά Ασία και στο βορειοηπειρωτικό έπος του 1940. Κράτησε την πατρίδα όρθια σε δύο από τις πλέον κρίσιμες περιόδους:

τον Δεκέμβριο του 1944, όταν όλα και όλοι κατέρρεαν, κατέστη ο κυματοθραύστης όπου έσπασαν τα όνειρα της κομμουνιστικής λαίλαπας για μετατροπή της Ελλάδος σε λαϊκή “δημοκρατία”.

Και το 1955-59, στην τελευταία ως σήμερα εποποιία του Έθνους, στον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην ελληνική Κύπρο, ο Γεώργιος Γρίβας, με την εμπνευσμένη ηγεσία του, κατοχυρώθηκε στη συλλογική μνήμη των Πανελλήνων ως ο “Διγενής” των καιρών μας. Και έτσι, στεφανωμένος με αυτόν τον ιστορικό τίτλο, πέρασε στον θρύλο και την ιστορία.
Το νέο έργο του ιστορικού Σταύρου Καρκαλέτση, με τίτλο «Γεώργιος Γρίβας- Ο Διγενής του Έθνους» αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη βιογραφία του ανθρώπου που χαρακτηρίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων «Άξιος του Έθνους».

Κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά μόνο με 4,50 ευρώ

• NΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ: στην κατηγορία Ξένες εκδόσεις θα βρείτε νέες κυκλοφορίες: Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ του Χόρια Σίμα, Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ του Κωνσταντίνου Πλεύρη, Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του Θεοφάνη Μαλκίδη, ΕΘΝΙΚΟ- ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ του Δημήτρη Κιτσίκη, ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του Σπύρου Σπύρου, ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ του Δημήτρη Στεφανάκη, Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ της Susan Sontag, ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ του Κώστα Λαναρά, ΠΡΟΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΨΕΥΔΟΦΑΣΙΣΜΟΣ του Δημήτρη Φιλιππή, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Ζαν Μαλύ, ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ του Γεώργιου Ασδέρη, ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ του Γιάννη Μηλιώκα...
βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Πινδάρου 16-20, Αθήνα
τηλ. 210 3611590 - fax:211 780 1821 www.logxi.com info@logxi.com