18 Νοεμβρίου 2010

Ενδείξεις για την περαιτέρω αποβιομηχάνιση της Βορείου Ελλάδας. Tι έλεγε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση;

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας σε πρόσφατη έρευνα της ανέφερε ότι το 26% των μικρών επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος δήλωνε διατεθειμένο να μεταγκασταθεί σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία λόγω χαμηλότερου εργατικού και λειτουργικού κόστους αλλά και χαμηλότερης φορολογίας ή στην Κύπρο που διαθετεί πολύ χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

Η ασκούμενη φορολογική πολιτική που επιβαρύνει τις οικονομικές επιδόσεις των επιχειρήσεων και τους προκαλεί πτώση τζίρου είναι η αιτία για αυτή την τάση φυγής.

Ας θυμηθούμε και τι έλεγαν οι ΠΑΣΟΚΟΙ για την αποβιομηχάνιση της περιοχής όταν κυβερνούσε ο Καραμανλής. Ο υπουργός μας οικονομικών έλεγε το 2008

“26/08/2008 01:00

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καλησπέρα σας. Όπως γνωρίζετε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Αυτό που είναι σαφές από τη συνάντηση είναι ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης δεν πλήττει μόνο τους εργαζομένους, αλλά και την επιχειρηματικότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Τα φαινόμενα οικονομικής παρακμής που βλέπουμε σε όλη τη χώρα είναι ιδιαίτερα έντονα στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία και τη Θράκη, με την αποβιομηχάνιση, με φαινόμενα μαζικής ανεργίας.

χρειάζεται μια ανατροπή της σημερινής οικονομικής πολιτικής για να υπάρξει μια ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και για να ξαναβρεί ο Έλληνας πολίτης, η μέση ελληνική οικογένεια, την αγοραστική της δύναμη, και την ελπίδα, την προοπτική για το μέλλον.

Αυτή την ελπίδα και την προοπτική, θα την ενσαρκώσει βέβαια το ΠΑΣΟΚ με τη δική του οικονομική πολιτική και όχι η Κυβέρνηση με τη σημερινή οικονομική πολιτική.”

πηγή pasok.gr

Και ήρθες στα πράγματα εσύ για να επιδεινώσεις τη κατάσταση!!

citizengr.wordpress.com