Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Α. Σαμαράς: Η σωτηρία της Πατρίδας δεν έχει μόνον οικονομική διάσταση«Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση. Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή. Σε αποφάσεις που η Κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει. Πριν τις πρόσφατες εκλογές υποσχέθηκε ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα. Και σήμερα, αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο, φέρνει στη Βουλή κατεπείγον νομοσχέδιο, που αλλάζει δραματικά τη ζωή σε εκατομμύρια συμπολίτες μας.Δίνοντας μόλις 11 λεπτά στη Νέα Δημοκρατία για να μιλήσει στη Βουλή…

Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση.

Αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα!

Ζήτησα, λοιπόν, από τον κ. Παπανδρέου να αλλάξει πορεία.

Να δώσει εκείνος συναίνεση στην Ανάπτυξη!

Εδώ δεν χωρούν κομματικοί εγωισμοί. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης. Εμείς δεν διστάσαμε να κάνουμε αυτό που δεν έκανε ο ίδιος όταν ήταν στην Αντιπολίτευση. Δεν είπαμε ΟΧΙ σε όλα!

Ψηφίσαμε, μέσα σε ένα χρόνο, 33 νομοσχέδια της Κυβέρνησης, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος.

Και χωρίς καμιά συμφωνία Συναίνεσης!

Έτσι και σήμερα, ψηφίζουμε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου, γιατί απλά το επιβάλλει η κοινή λογική.

Όμως, εργασιακό μεσαίωνα δεν πρόκειται να δεχθούμε!

Δεν θα συναινέσουμε σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η Κυβέρνηση, που οδηγεί σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα.

Σε αυτή την πολιτική, συναίνεση δεν δίνω. Γιατί θα ήταν συνενοχή.

Η δημιουργική σύμπραξη της Αντιπολίτευσης ένα και μοναδικό σκοπό μπορεί να υπηρετεί. Τη στήριξη των συμφερόντων της Πατρίδας και του λαού.

Δεν χρωστάμε στην Κυβέρνηση. Χρωστάμε στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τόνισα, επίσης, στον κ. Παπανδρέου ότι κανένα βήμα προόδου δεν έχει γίνει για τη φοροδιαφυγή. Και το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους καλούνται πάλι να σηκώσουν στην πλάτη τους οι «συνήθεις ύποπτοι»:

Οι νομοταγείς, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Αυτή η κοινωνική αδικία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Όπως δεν μπορεί να συνεχιστεί η αδράνεια της Κυβέρνησης για τη Διαφάνεια και την πάταξη της Διαφθοράς. Το ζήτησα από τον Πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή μας στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υποσχέθηκε να καταθέσει Νομοσχέδιο τον περασμένο Ιούνιο. Έκτοτε, και παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Έθεσα στον κ. Παπανδρέου και το θέμα της εξωτερικής πολιτικής.

Οι εξωφρενικές απόψεις του ΥΠΕΞ κ. Δρούτσα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., κινήσεις και δηλώσεις αξιωματούχων της Άγκυρας και των Σκοπίων -αλλά και άλλων ξένων παραγόντων– για την Κύπρο, το καθεστώς του Αιγαίου, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα χωρικά ύδατα, το όνομα των Σκοπίων, μας δίνουν την αίσθηση ότι η Κυβέρνηση κινείται στη σφαίρα της μυστικής διπλωματίας.

Γι’ αυτό και ζήτησα προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων.

Για εμάς η έννοια της σωτηρίας της Πατρίδας δεν έχει μόνον οικονομική διάσταση.

Ενημέρωσα ακόμη τον κ. Παπανδρέου για την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσουμε σε πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος. Γιατί πιστεύουμε πως μια ριζική αναθεώρηση του Καταστατικού μας Χάρτη θα δώσει στην Ελλάδα τις βάσεις για να προχωρήσει το πολιτικό μας σύστημα στις αναγκαίες ανατροπές και τομές που απαιτούνται, προκειμένου να μπούμε με αποφασιστικότητα στην περίοδο της Νέας Μεταπολίτευσης.

Χαίρομαι, γιατί ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με την άποψή μας να είναι η επόμενη Βουλή Αναθεωρητική. Το θεωρώ θετική εξέλιξη.

Με τον Πρωθυπουργό συζητήσαμε, επίσης, τα θέματα της μεθαυριανής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Δήλωσα στον Πρωθυπουργό ότι η Νέα Δημοκρατία:

1. Είναι θετική στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, την επιβολή πρόσθετων μέτρων.

2. Είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη μείωση των κονδυλίων για τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μετά το 2013. Σε ώρες ύφεσης για ολόκληρη την Ευρώπη, ο Ευρωπαϊκός Κεντρικός Προϋπολογισμός οφείλει να είναι αναπτυξιακός και να διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή των κρατών μελών.

3. Θεωρεί εσφαλμένη τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., γιατί μπορεί ο μηχανισμός αυτός, αν γίνει έτσι, να οδηγήσει στην πτώχευση των πιο αδύναμων κρίκων.

4. Πιστεύει πως οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατών της Ευρωζώνης, μπορεί μεν να είναι λογικό να βρίσκονται κάτω από την εποπτεία ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων για εκείνα τα κράτη που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να πραγματοποιήσουν τους στόχους αυτούς.

Για όλα τα υπόλοιπα θέματα, θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που έχουμε μπροστά μας».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου