14 Δεκεμβρίου 2010

Δεν υπάρχει ελπίδα επιβίωσης για τους 17 αγνοούμενους στην Ανταρκτική

Φωτογραφία αρχείουΣταματούν οι έρευνες για τον εντοπισμό 17 μελών του πληρώματος νοτιοκορεατικού αλιευτικού που ναυάγησε χθες στην Ανταρκτική ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας.
Ο συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης Ντέιβιντ Ουίλσον δήλωσε ότι τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής συνιστούν ένα “αδυσώπητο περιβάλλον” μέσα στο οποίο δεν υπάρχει ορθολογικά ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί οι 17 αγνοούμενοι ύστερα από τριάντα ώρες χωρίς να φορούν την κατάλληλη στολή.

Αρχικά πέντε ναυτικοί πνίγηκαν το πρωί της Δευτέρας, όταν το αλιευτικό Number One Insung, με 42 μέλη πληρώματος, βυθίστηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Είκοσι δύο ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους και είκοσι διασώθηκαν από ένα άλλο νοτιοκορεατικό πλοίο, ενώ 17 φέρονταν ως αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο χρόνος επιβίωσης των μελών του πληρώματος είναι πολύ σύντομος, καθώς αυτοί που δεν παθαίνουν καρδιακή προσβολή πέφτοντας στο νερό πιθανώς χάνουν τις αισθήσεις τους ύστερα από μία ώρα και δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον να επανέλθουν στη ζωή ύστερα από δύο ώρες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ