14 Δεκεμβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν και βρήκαν τρόπο να τα μοιράσουν χωρίς διαγωνισμούς!

Με τροπολογία που έκρυψαν μέσα στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις προτείνουν να αυξηθεί το όριο για δημόσιες συμβάσεις της Κεντρικής Διοίκησης, στις 60.000 ευρώ με απ' ευθείας ανάθεση και στις 100.000 ευρώ με πρόχειρο διαγωνισμό... κάποως έτσι θα σπάνε τα έργα σε μικρότερα τμήματα και θα τα δίνουν απευθείας σε ημέτερους.

Στην τροπολογία αντέδρασε τόσο η ΝΔ όσο και η Ντόρα που την χαρακτήρισαν ύποπτη. Από τη ΝΔ ο Χ. Ζώης, δήλωσε:
«Στο πολυνομοσχέδιο ''σκούπα'' που συζητείται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή και ψηφίζεται αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκαλεί εντύπωση η πρόνοια για αύξηση των ορίων των ποσών, για δημόσιες συμβάσεις της Κεντρικής Διοίκησης, στις 60.000 ευρώ με απ' ευθείας ανάθεση και στις 100.000 ευρώ με πρόχειρο διαγωνισμό.

Αναρωτιέται κανείς τι επέβαλε στην κυβέρνηση αυτή την αύξηση στα όρια των ποσών, την ώρα μάλιστα κατά την οποία διαμορφώνεται ένα περιβάλλον οικονομικής ύφεσης (ΣΣ. Ρε κάτι απορίες που έχουν αυτοί οι δεξιοί!!! :)).

Η ειρωνεία εντείνεται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διάταξη προτείνεται για ψήφιση ταυτόχρονα μ' εκείνες τις διατάξεις που διαμορφώνουν νέες επαχθέστερες συνθήκες για τις σχέσεις εργασίας και για τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, οι δικαιολογίες και τα επιχειρήματα που επικαλείται η κυβέρνηση με την αιτιολογική έκθεση είναι τόσο ρηχά και προσχηματικά, ώστε να καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η παροχή εξηγήσεων γι' αυτή την αναπάντεχη και ανεξήγητη ρύθμιση».
Για το ίδιο θέμα η Ντόρα έκανε την ακόλουθη δήλωση αφού είπε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής του, ενώ θα υπερψηφίσει άρθρα που αφορούν στις ΔΕΚΟ και θα καταψηφίσει όσα αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και την αύξηση του ΦΠΑ (δηλ. ότι και η ΝΔ):
«Ταυτόχρονα θεωρώ ότι αυτό το οποίο φέρνει η κυβέρνηση, που αυξάνει το όριο των απευθείας αναθέσεων είναι ένα μικρό δείγμα ότι το πολιτικό σύστημα δεν βάζει μυαλό. Σήμερα απαιτείται πολύ περισσότερη διαφάνεια και η κυβέρνηση νομοθετεί λιγότερη διαφάνεια»