10 Δεκεμβρίου 2010

Διακόπηκε η απολογία του Παύλου Ψωμιάδη

Διακόπηκε η απολογία του Παύλου Ψωμιάδη, επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ, λόγω του ασφυκτικού κλίματος που δημιουργήθηκε από τους περίπου 100 επενδυτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς και οι οποίοι αποδοκίμασαν τον κ. Ψωμιάδη.

Ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει εκ νέου τον επιχειρηματία ο οποίος παραμένει κρατούμενος.

Αποδοκιμάστηκε από επενδυτές ο Ψωμιάδης στο δικαστήριο

Απωθώντας τον βίαια, πετώντας του μπουκάλια, και με ύβριν υποδέχτηκαν τον επιχειρηματία, Παύλο Ψωμιάδη, στα ανακριτικά γραφεία των δικαστηρίων, περίπου εκατό επενδυτές, που έχουν στραφεί δικαστικά εναντίον του κατηγορώντας τον ότι τους εξαπάτησε.

Σύμφωνα με τους επενδυτές μάλιστα, ο επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ φέρεται να απάντησε με προκλητικό τρόπο, γεγονός που παραλίγο να οδηγήσει σε γενικότερη σύρραξη.
Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ και ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου ΑΣΠΙΣ, Βασίλης Αδαμόπουλος που εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους. Η απολογία του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της προσωρινής κράτησης ξεκίνησε στις 13:00 το μεσημέρι.

Νωρίτερα το Capital.gr είχε μεταδώσει τα εξής: Η ώρα της κρίσεως για τον επικεφαλής του ομίλου AΣΠΙΣ, Παύλο Ψωμιάδη, είναι σήμερα το πρωί όταν και θα εμφανιστεί κρατούμενος, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, στο γραφείο του 6ου τακτικού ανακριτή Αθηνών, που είχε εκδώσει σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ο ανακριτής μάλιστα, που διέταξε και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, τόσο στη σύζυγο όσο και στο παιδί του επιχειρηματία θα ακούσει σήμερα όσα έχει να αντιτάξει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο το οποίο αφορά στο "κανόνι" της Ασπίς Capital.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ της περασμένης Τρίτης μετά από έγγραφη καταγγελία στους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος πρώην στενού συνεργάτη του επιχειρηματία με τον οποίο βρίσκεται πλέον σε αντιδικία και ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Ψωμιάδης προετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.

Το «κατηγορώ» των επενδυτών

Οι εισαγγελείς, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, διενεργούσαν προκαταρκτική εξέταση για την εξαπάτηση περισσότερων από 65 επενδυτών της ΑΣΠΙΣ Capital, οι οποίοι φέρονται να έχασαν πάνω από 50 εκατ. ευρώ όταν ο επιχειρηματίας τους υποσχέθηκε μεγάλες αποδόσεις στην αγορά επενδυτικών ομολόγων με υπόσχεση επιτοκίου έως 7,5%. Μάλιστα, ο κ. Ψωμιάδης είχε κληθεί και είχε δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στους εισαγγελείς. Ενώ η προκαταρκτική εξέταση βρισκόταν στο τέλος της, η έγγραφη καταγγελία του πρώην συνεργάτη του, επίσπευσε τις διαδικασίες, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον έκτο τακτικό ανακριτή και εκδόθηκε το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής αλλιώς αντιμετωπίζει πλέον ακόμα και το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης...

Ήδη πάντως με το υπ΄ αριθμόν 950/10 βούλευμα έχει παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, προκειμένου να δικαστεί για το κακούργημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, μαζί με τον καταζητούμενο συνεργάτη του Ανδρέας Λοΐζος.

Η υπόθεση αφορά πλαστή εγγυητική επιστολή 550 εκατ. ευρώ που είχαν προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να πείσουν ότι η ΑΣΠΙΣ διαθέτει το απαραίτητο κεφάλαιο για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, προκειμένου να μην κλείσει η εταιρεία".