30 Δεκεμβρίου 2010

Ριζικές αλλαγές μέσα στο 2011 – Δεν αποκλείουν στη Ν. Δ. προσφυγή στις κάλπες

Εκλογικό έτος εκτιμούν ότι θα είναι το 2011 οι παράγοντες και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και με βάση αυτή την εκτίμηση, προχωρούν τα επόμενα βήματα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του κόμματος.

Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και οι συνεργάτες του δεν αποκλείουν μια αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες την άνοιξη, εάν και εφόσον ο πρωθυπουργός διαπιστώσει ότι το κόμμα του δεν αντέχει να σηκώσει στις πλάτες του τα μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν, και κυρίως οι επιπτώσεις που θα έχουν στην κοινωνία.

Θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκμεταλλευθεί τη χρονική συγκυρία όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις μια νέα εκλογική νίκη, και πιστεύουν ότι σε αντίθετη περίπτωση, εάν οι δημοσκοπήσεις δείξουν τη Νέα Δημοκρατία έστω και οριακά πάνω από το ΠΑΣΟΚ, τότε θα αρχίσει το «ξεχείλωμα του κυβερνητικού πουλόβερ», όπως είπε χαρακτηριστικά στη «β» συνεργάτης του προέδρου της Ν. Δ..

Άρα, πρώτο μέλημα του Αντώνη Σαμαρά αυτή τη στιγμή είναι η αναδιάρθρωση της εικόνας του κόμματος, ώστε να αυξήσει την επιρροή του στην κοινωνία και να αποκτήσει δυναμική. Εάν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πείσει την κοινωνία για το δίκαιο των προτάσεών του, αλλά κυρίως για τη βούλησή του να κάνει πράξη αυτές τις προτάσεις, τότε όλα είναι ρευστά και πιθανά, λέει στη «β» παράγοντας του κόμματος.

Υπό αυτό το πρίσμα απαιτούνται ριζικές αλλαγές, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε δομές και νοοτροπίες εντός της Νέας Δημοκρατίας, και ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει σαφή εικόνα για τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε επίπεδο. Έτσι λοιπόν, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, ή μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει ο "ανασχηματισμός" στη Ρηγίλλης και θα ανακοινωθούν οι νέοι τομεάρχες