06 Δεκεμβρίου 2010

Ο γάιδαρος του Χότζα και ο γάιδαρος του Γιωργάκη

Όταν μετέχεις ως χώρα σε μια συμμαχία ή σε έναν υπερεθνικό οργανισμό, προϋποτίθεται ότι τα συμφέροντά σου εξυπηρετούνται τόσο από τη συμμαχία όσο και από τον υπερεθνικό οργανισμό. Η προϋπόθεση αυτή είναι αυτονόητη, αλλά δυστυχώς ΜΟΝΟ θεωρητική.

Φυσικά πρέπει να συνυπολογιστεί και η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ της προσχώρησης είτε στη συμμαχία, είτε στον υπερεθνικό οργανισμό, δηλαδή οι διεθνείς συγκυρίες και τα δεδομένα της εκάστοτε χρονικής στιγμής. Από την άλλη μεριά, τέτοιας μορφής προσχωρήσεις δεν είναι προσωρινές. Είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ. Και υφίστανται ανεξάρτητα από τις μεταβολές, ακόμα και τις πιο ριζικές, των διεθνών συγκυριών και δεδομένων.

(Παράδειγμα πρώτο: Ποιον λόγο ύπαρξης είχε το ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και τη συνακόλουθη κατάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας; Παράδειγμα δεύτερο: Ποια σχέση έχει η μέχρι πρότινος Ευρωπαϊκή Ένωση με τη σημερινή, στην οποία δεσπόζει, με τρόπο απροκάλυπτα δικτατορικό, η ανεξέλεγκτη πρώην κομμουνίστρια κ. Μέρκελ;)

Τι προκοπή είδε η Ελλάδα τόσα χρόνια από τους συμμάχους της; Πότε προστάτευσαν, έστω στοιχειωδώς, τα εθνικά της συμφέροντα; Τα δικά τους και μόνο τα δικά τους συμφέροντα προάσπισαν μανιωδώς, με τη... συγκινητική βοήθεια ελλήνων... πατριωτών, με πρώτιστους τον Γιωργάκη και την Ντόρα.

Ο Βασίλης Μαρκεζίνης στο πρόσφατα εκδοθέν από τον Οίκο «Α. Α. Λιβάνη» βιβλίο του «Μια Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα», γράφει απερίφραστα: «Τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας ΔΕΝ θα προστατευθούν από τους συμμάχους της». Και στην αμέσως επόμενη φράση του προσθέτει εύγλωττα: «Και, σε τελευταία ανάλυση, την ευθύνη της απεμπόλησής τους θα τη φέρουν έλληνες πολιτικοί ΚΑΙ ΜΟΝΟ».

Θεωρώ χαρακτηριστικό ότι επικεφαλής του πατριωτικού κινήματος στη χώρα μας είναι προσωπικότητες μεγάλου διαμετρήματος, όπως ο προαναφερθείς Βασίλης Μαρκεζίνης και ο γίγας Μίκης Θεοδωράκης (που συνδέονται με αλληλοεκτίμηση και προσωπική φιλία και ΔΕΝ είναι επαγγελματίες πολιτικοί). Χρήζει ειδικής έξαρσης το γεγονός ότι την Τρίτη ο Μίκης Θεοδωράκης (ο οποίος ΚΑΙ λόγω επωνύμου διαθέτει πλούσια δώρα του Θεού) προέβη στην ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα». Ο παγκοσμίως γνωστός μουσικοσυνθέτης και σπάνιας εμβέλειας διανοητής κάλεσε τους πολίτες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως τόνισε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την ΕΕ και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις». Δυόμισι ώρες διήρκεσε η ομιλία του χαλκέντερου Μίκη και δήλωσε ότι η «Σπίθα» δεν αποσκοπεί να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.

Τόσο το καλύτερο, σημειώνω εγώ. Διότι ο λαός, μαζί με την οικονομική του εξουθένωση ως κίνητρο, χρειάζεται και τη ΣΠΙΘΑ που θα ανάψει τη φωτιά για να πυρπολήσει τους βέβηλους και να φωταγωγήσει τον γενικό ξεσηκωμό. Έναν ξεσηκωμό που δεν πρόκειται να τον αποφύγουν, αν δεν φύγουν μόνοι τους –και εγκαίρως– νύχτα.

Είναι πασίγνωστο τι έκανε ο θρυλικός (και πάμπτωχος) Χότζας με τον γάιδαρό του, το ταλαίπωρο αυτό ζώο το οποίο με συνεχώς μειούμενη μέχρι μηδενός την τροφή που ελάμβανε από το αφεντικό του, τα τίναξε. Ο... περινούστατος Γιωργάκης, η υπερεκχειλίζουσα από αρετές και ικανότητες πρωθυπουργάρα μας, πήρε, φαίνεται, τοις μετρητοίς το... κατόρθωμα του Χότζα και το εφάρμοσε στον δικό του γάιδαρο, τον ελληνικό λαό. Φρόντισε όμως –αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε– να μην εκμετρήσουν το ζην σε βάθος χρόνου οι πλείστοι Έλληνες, αλλά να επιζήσουν στερούμενοι ΜΟΝΟ το 80% και βάλε των οικονομικών τους δικαιωμάτων, ενώ ο ίδιος και η ανάλγητη ημεδαπή και αλλοδαπή μαφία του δεν είναι πάμπτωχοι, όπως ο Χότζας... Πάμπλουτοι είναι κι από πάνω φιλάργυροι του κερατά που θεοποιούν το χρήμα ως το απόλυτο αγαθό!

Με τα δεδομένα του συσχετισμού δύο γαϊδάρων, ενός μυθικού και ενός συμβολικού, που μόλις διαβάσατε, αποτελεί θρασύτητα ολκής να ισχυρίζεται ο Παπανδρέου ο τρίτος ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ότι διαθέτει «την υποστήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού»! (Το διατράνωσε και πάλι εσχάτως σε ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ποιον κοροϊδεύει, άραγε, εκτός από τον εαυτό του;)

Το... ευτύχημα όμως συνίσταται στο ότι δεν είναι ο μόνος που βαυκαλίζεται με την... υλοποίηση των ασύστολων ψευδών πάσης φύσεως με τα οποία μας ταΐζει μέχρις εμετού. Το... μεγάλο ευτύχημα είναι ότι τον πιστεύουν ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ οι πέραν του Ατλαντικού... ανιδιοτελείς προστάτες του. Την Τρίτη, την ίδια ημέρα που ο Μίκης Θεοδωράκης αισθάνθηκε την αδήριτη ανάγκη να ανακοινώσει την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Παπανδρέου ο τρίτος συγκαταλέχθηκε, σύμφωνα με το «Foreign Policy», στους εκατό στοχαστές του κόσμου! «Στοχαστές»! Δεν είναι τυπογραφικό λάθος του «Foreign Policy», το οποίο, αντί για εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια πραγματικούς στοχαστές στην υφήλιο, τους περιορίζει στους μόλις εκατό και μάλιστα όχι όλους σταχαστές... Τόση και τέτοια η... εγκυρότητά του.

Εν τω μεταξύ οι εθελόδουλοι θιασώτες τού επί τα χείρω βελτιωμένου Μνημονίου, το... βελτιώνουν ακόμα περισσότερο, άξιος ο μισθός τους! Εξωφρενικό παράδειγμα απύθμενης υποτέλειας και πρωτοφανούς προσωπικού εξευτελισμού προσφέρει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο οποίος έσπευσε αυτοπροσώπως στο γραφείο του προέδρου του ΣΕΒ, αντί να τον καλέσει τουλάχιστον στο δικό του γραφείο, για να παραλάβει (και να ενημερώσει καταλλήλως την «τρόικα»;) τις σφόδρα αντιλαϊκές και άκρως συμφέρουσες για τους κεφαλαιούχους προτάσεις του Δασκαλόπουλου. Υπάρχει, άραγε, άλλο σκαλί «για να κατρακυλήσεις πιο βαθιά στου ΚΑΚΟΥ τη σκάλα», όπως έγραφε ο μέγας Κωστής Παλαμάς στον «Δωδεκάλογο του Γύφτου» του, ιδίως όταν είσαι υπουργός;

Αλλά τι περιμένει κανείς από ένα μπουλούκι ασύδοτων και αλληλοσπαρασσόμενων υπουργών και υπουργίσκων που ενδιαφέρονται μόνο για το συμφέρον τους και τη διάσωση του σαρκίου τους μόλις χτυπήσουν οι καμπάνες του ξεσηκωμού; Διότι Ιρλανδοί μπορεί να μην είμαστε από τότε που μας αλλοτρίωσε η ξενόφερτη μάστιγα του καταναλωτισμού. Είμαστε όμως Έλληνες, απόγονοι της γενιάς της εποποιίας του 1940 και των θυσιών κατά την επέλαση των ναζιστικών ορδών –προγόνων της κυρίας Μέρκελ, ας μην το ξεχνάμε, που μας έφαγε εν ψυχρώ τις πολεμικές αποζημιώσεις– και κατά την ηρωική αντίσταση στην κατοχή. Μια κατοχή που την ξαναζούμε σήμερα, ελέω Γιωργάκη, με τους κατά το ήμισυ ίδιους κατακτητές εκείνης της εποχής, μια και οι Γερμανοί κυριαρχούν πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έτερον ήμισυ το οφείλουμε στο ΔΝΤ, λόγω των... άοκνων προσπαθειών επίσης του (στολισμένου πλέον με το παράσημο του... στοχαστή) Γιωργάκη, ο οποίος το έπεισε να σπεύσει προς... σωτηρίαν μας!

Όπως οι Έλληνες αντιστάθηκαν με απερίγραπτες θυσίες στην κατοχή, έτσι θα αντισταθούν και στη σημερινή κατοχή. «Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει». Θα βρούμε, επομένως, τα μαχητικά ανακλαστικά μας και θα αντιδράσουμε βίαια πολύ συντομότερα από ό,τι περιμένουν κάποιοι. Δεν θα πούμε ποτέ «σφάξε με αγά μου νʼ αγιάσω». Θα στήσουμε οδοφράγματα, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Διότι μας έχουν κηρύξει πόλεμο, εθνικό και οικονομικό. Και το κράμα της αγάπης για την πατρίδα και του μίσους για την οικονομική εξαθλίωση του εαυτού μας και των συνανθρώπων μας είναι εκρηκτικό. Ας συνεχίσουν, λοιπόν, έτσι και θα δούνε.

http://www.paron.gr