04 Δεκεμβρίου 2010

Τη Δικαιοσύνη και τον Καραμανλή «έδειξε» ως υπεύθυνους για τη φυγή του Γιουνγκ, ο Παπουτσής

http://s.enet.gr/resources/2010-12/4-3-thumb-medium.jpgΠώς να μη χαμογελάει; Πώς να μη χαμογελάει; Ο μοναδικός τρόπος αποτροπής της διαφυγής του κατηγορουμένου ήταν, σύμφωνα με τον Χρ. Παπουτσή, να είχε αποφασιστεί από τις δικαστικές αρχές η προφυλάκισή του. Και αυτό διότι το κυβερνητικό στέλεχος χαρακτήρισε αλυσιτελή τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί στον Γερμανό.

Κατά τον ίδιο, με βάση τη συμφωνία Σένγκεν, πολίτες των χωρών που την έχουν υπογράψει μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι σ' αυτές εκτός και αν έχει εκδοθεί εις βάρος τους ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Για τους λόγους αυτούς ο κ. Παπουτσής θεώρησε ότι η προφυλάκισή του ήταν και η ενδεδειγμένη λύση.

Πάντως, ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), στην ερώτηση του οποίου απάντησε ο υπουργός, αντέτεινε ότι είναι δυνατόν κράτος που έχει υπογράψει τη συμφωνία Σένγκεν να επιβάλει πρόσθετα μέτρα ελέγχου σε κάποιον που θεωρεί ύποπτο φυγής και να αποστείλει το σχετικό σήμα σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι στο παρελθόν, όταν πρώην στελέχη της Siemens είχαν διαφύγει στο εξωτερικό κατά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ είχε κατηγορήσει τους υπουργούς ζητώντας έως και τις παραιτήσεις τους.

Ο Χρ. Παπουτσής επέρριψε ευθύνες στο Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου, επειδή καθυστέρησε να ειδοποιήσει την Εισαγγελία, και επανέλαβε πως για τους λόγους αυτούς έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Ο Φόλκερ Γιουνγκ, ο οποίος διέμενε στο κυκλαδίτικο νησί, έφυγε στα τέλη του περασμένου μήνα προς άγνωστη κατεύθυνση, παρά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, και από τότε αγνοείται η τύχη του.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ