23 Δεκεμβρίου 2010

Τελικά γίναμε μειονότητα;

· Ο όρκος στο νέο δημαρχείο θα είναι πολιτικός και μόνο οι Κώστας Γκιουλέκας και Στέλιος Παπαθεμελής θα ορκιστούν στο ευαγγέλιο. Είδες που τελικά γίναμε μειονότητα;

· Είδες που τελικά μας επεβλήθη «δια νόμου» το τι θα κάνουμε, ότι θα επιτρέπεται να ορκιζόμαστε στα τραπέζια, στα τραπεζομάντιλα, στον αέρα, σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την πίστη μας; Άντε τώρα πρόεδρε, να αγωνιστείς για τα δικαιώματα της μειονότητας.

· Σου το ‘πα, σ’ αυτή τη χώρα που ήδη όσοι δουλεύουν δεν θεωρούνται στρέιτ, σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας που θα πηγαίνουν με το άλλο φύλο, επίσης δεν θα λογίζονται για στρέιτ. Κι όποιος έχει μυαλό και σκέφτεται κι αυτός δεν θα ‘ναι στρέιτ.

Ø Μαθήματα πράσινης προπαγάνδας: το πρωί δεν βάζω τελικά πλαφόν στα πολυτεκνικά επιδόματα αλλά το μεσημέρι τα κόβω στο 50%!!! Προφανώς θέλουν να μας κάνουν να θεωρήσουμε ΘΕΤΙΚΟ αποτέλεσμα να τα μειώσουν εν τέλει μόνο κατά 25%! Ε, δε πρέπει να περάσει.

Ø Διαβάζω ότι η λέξη λιτότητα (austerity) είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο μέσα στο 2010, σύμφωνα με το αμερικανικό διαδικτυακό λεξικό Merriam - Webster. Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν την ψάχνουμε γιατί την ξέρουμε καλά. Από το 1981 σε λιτότητα βρισκόμαστε… Μ’ αυτήν μεγαλώσαμε. Η δική μας η γενιά, η γενιά των σημερινών 40άρηδων, γενιά της λιτότητας…

Ø Δεύτερη λέξη, λέει, σε συχνότητα αναζήτησης στα διαδικτυακά λεξικά είναι η λέξη «πραγματιστής». Λέξη της νέας τάξης πραγμάτων. Λογική, συναίσθημα και πίστη έχουν καταργηθεί πια (εξ ου και διά νόμου ο πολιτικός όρκος). Όπως μας θέλει η παγκοσμιοποίηση της αφασίας και της ομοιομορφίας.

Ø Καλημέρα και καλή αντίσταση (μόλις βρούμε τα βουνά που πρέπει να πάρουμε να δεις τι έχει να γίνει…)!