04 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Παναγιωτακόπουλος: "Μαθητευόμενος μάγος ο Γ. Παπακωνσταντίνου"

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα φέρει τα πάνω - κάτω στις ΔΕΚΟ, το ευρύτερο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με τις αλλαγές στις συμβάσεις.

Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, όπου ορισμένοι βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να διαφοροποιηθούν από την επίσημη κομματική «γραμμή», εκτιμώντας ότι η δύσκολη θέση στην οποία ήδη βρίσκονται εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής δε «σηκώνει» άλλες αποφάσεις που ξεσηκώνουν την κοινωνία.

Αυτό που κυρίως προβληματίζει βουλευτές και στελέχη είναι ότι με τις αλλαγές που πλέον δρομολογούνται η κυβέρνηση ουσιαστικά έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με ένα μεγάλο μέρος του κομματικού της «ιστού», που κλονίζεται από τις αλλαγές.

Εν μέσω του κλίματος αυτού η κριτική εξ αριστερών που δέχεται το οικονομικό επιτελείο και προσωπικά ο πρωθυπουργός συνεχώς κλιμακώνεται, κατάσταση που έχει ήδη θορυβήσει την Ιπποκράτους και το μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που οι δύο πλευρές καταβάλλουν να ελέγξουν την ένταση και παρά το μορατόριουμ που ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από το κόμμα του για τουλάχιστον ένα χρόνο ώστε να προωθηθούν οι ριζικές αλλαγές, η εσωκομματική κριτική παραμένει αμείωτη.

Χθες, με σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μίλησε και πάλι το γνωστό στέλεχος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλος.

Σε παρέμβασή του για τις συζητήσεις περί ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας και αλλαγών στις εργασιακές συμβάσεις, ο κ. Παναγιωτακόπουλος ήταν καταπέλτης για τον «τσάρο» της Οικονομίας, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μαθητευόμενους μάγους» που «υποκύπτουν στις επιταγές του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου και δωρίζουν τις υποθηκευμένες περιουσίες των αγροτών, του μισού ελληνικού πληθυσμού.... Αμετανόητοι κερδοσκόποι, αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο να αγοραπωλήσουν, εφορμούν να διαλύσουν και το τελευταίο μέσο παρέμβασης του κράτους στην τραπεζική αγορά».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος σχολίασε πως «Όταν κάποιος μάθει να λέει «ναι» συχνά, στο τέλος καταλήγει να λέει «ναι» σε όλα και γίνεται πιστός υπηρέτης» και, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε ως «αντεργατικές» τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση για τον ιδιωτικό τομέα, που όπως αναφέρει θα αποτελέσει το τελευταίο χτύπημα στην αξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=28515