06 Δεκεμβρίου 2010

Η γιορτή του... Κλάους!

Ο ΠΑΟΚ πήρε πολύ νωρίς το δώρο του για τα Χριστούγεννα , με τον 22χρονο Κλάους Αθανασιάδη να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ του "Δικεφάλου" κόντρα στην ΑΕΛ. Το déjà vu του κόντρα στους "βυσσινί".

Όλη η Λάρισα ήταν στο πόδι και περίμενε ένα θετικό αποτέλεσμα στα εγκαίνια του "AEL FC ARENA" προκειμένου να ξεκολλήσει η αγαπημένη τους ομάδα από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα , όμως η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να την "πληγώσει" ένας παίκτης που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει... παρελθόν μαζί της.

Ο λόγος για τον Στέφανο Κλάους Αθανασιάδη (έχει γερμανικές ρίζες ο Έλληνας επιθετικός), ο οποίος με το σκορ στο 1-1 από τα τέρματα των Κοντρέρας και Κουζέν στο πρώτο μέρος, μπήκε στον αγώνα στο 71' στη θέση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και κατάφερε μέσα σε ένα λεπτό να δώσει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του .

Ο νεαρός άσος εκμεταλλεύτηκε μία ωραία κάθετη μπαλιά του Κριστιάνο Μοράες και με δυνατό δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή "κεραυνοβόλησε" τον Αμπάρη για να γράψει το τελικό 2-1, με το αποτέλεσμα αυτό να στέλνει την ομάδα του στην τρίτη θέση με 20 πόντους και τον ίδιο σε πελάγη ευτυχίας, ίσως λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης του με την Λάρισα.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2007 έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ σε εντός έδρας ματς κόντρα στους "βυσσινί" που βρήκε τους Θεσσαλονικείς να γνωρίζουν την ήττα με 3-1 (είχε μπει ως αλλαγή), ενώ κατά σατανική σύμπτωση και το πρώτο του ματς στο αρχικό σχήμα του "Δικεφάλου" ήταν με αντίπαλο τους Θεσσαλούς.

Αυτό έγινε συγκεκριμένα στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής σεζόν 2007-08, με τον Αθανασιάδη να σκοράρει δις στο "Αλκαζάρ" στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά τους "ασπρόμαυρους" να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από την πόλη της Λάρισας, χάνοντας με 4-3.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά , το κακό δεν... τρίτωσε για τον Αθανασιάδη, με τον νεαρό επιθετικό να δικαιώνει απόλυτα τον Μάκη Χάβο για την επιλογή του να τον εμπιστευτεί προς το τέλος του αγώνα και να δέχεται με το τελευταίο σφύριγμα τα συγχαρητήρια όλων μέσα στον ΠΑΟΚ.