08 Δεκεμβρίου 2010

Όταν οι "θεσμοί" δικαιώνουν την παρανομία

Ως γνωστό, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, απαγορεύονται τα αεροπανό και οι αφίσες υποψήφιων συνδυασμών κατά την προεκλογική περίοδο. Το Νόμο αυτόν παραβιάζουν συστηματικά και εσκεμμένα τόσο οι συνδυασμοί του ΚΚΕ, όσο και διάφοροι άλλοι, όπως π.χ. ο συνδυασμός του Μητρόπουλου στην Αθήνα, που γέμισε τον τόπο χάρτινες αφίσες-"σάντουιτς", και ο συνδυασμός του οικολόγου του κώλου Τρεμόπουλου στη Θεσσαλονίκη.Διαβάστε λοιπόν την είδηση και...βγάλτε τα συμπαράσματά σας:
"Απορρίφθηκε η καταγγελία για παράνομη ανάρτηση πανό στις Σέρρες

Απορρίφθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων, η καταγγελία του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών για παράνομη ανάρτηση πανό, έξω από τις Σέρρες, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η καταγγελία έγινε κατά της Κίνησης «Οικολογία-Αλληλεγγύη» και των παρατάξεων της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ για την Περιφέρεια, καθώς και κατά της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου Σερρών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κίνησης «Οικολογία - Αλληλεγγύη» του Μιχάλη Τρεμόπουλου, «σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η καταγγελία κρίθηκε ως 'νόμω αβάσιμη' και υπεβλήθη παρατύπως από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών, αφού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η αστυνομία, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, οφείλει να τηρεί πολιτική ουδετερότητα».

Σε περίπτωση που η ανάρτηση του πανό κρίνονταν παράνομη, το πρόστιμο για κάθε περίπτωση θα έφτανε τις 100.000 ευρώ."

Δηλαδή εδώ μιλάμε για ανθρώπους χωρίς εγκέφαλο! Κρίθηκε ως στάση μη ουδετερότητας δηλαδή, η καταγγελία της Αστυνομίας για μια ΠΑΡΑΒΑΣΗ!!!