28 Δεκεμβρίου 2010

Ο κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας αθλητής

Το μπάσκετ μπήκε στην ζωή των Ελλήνων… εξαιτίας του Νίκου Γκάλη, ίσως του καλύτερου αθλητή που μας… έκανε τη χάρη να αγωνιστεί στην χώρα μας. Μερικά χρόνια αργότερα, ο… διάδοχος έρχεται και αυτός από το μπάσκετ.

Μπορεί πολλοί να λένε – και μέσα σε αυτούς είμαι κι εγώ – ότι η καλαθοσφαίριση, όπως λέγεται ελληνιστί, δεν προσφέρει το ίδιο θέαμα με το ποδόσφαιρο και ότι η μπάλα του μπάσκετ είναι ακόμα μικρή, εξού και τα σπυράκια, αλλά η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο άθλημα είναι αυτό που έχει χαρίσει τις περισσότερες χαρές στον Έλληνα φίλαθλο.

Αυτός είναι και ένας λόγος, που κατά την προσωπική μου άποψη, οι δύο κορυφαίες μορφές του ελληνικού αθλητισμού προέρχονται από το μπάσκετ. Ο λόγος γίνεται για τον Νίκο Γκάλη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο τελευταίος είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στην μετά… Γκάλη εποχή. Ότι και να πούμε για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού είναι λίγο.

Και μιλώντας για… συμπτώσεις, ο Διαμαντίδης συνεχίζει το… έργο του Γκάλη από τον «άσο» και στους «πράσινους». Ο Μητσάρας, μετά την κακή περσινή χρονιά, μια σεζόν που οι περισσότεροι αθλητές του «τριφυλλιού» δεν ήταν στα καλύτερά τους, έχει πάρει… πάνω του τον Παναθηναϊκό και τον οδηγεί και πάλι προς την κορυφή. Όχι αυτή της Ελλάδας, που την έχει καπαρώσει προ πολλού, αλλά της Ευρώπης.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο παίκτης που θα ήθελαν όλοι οι οπαδοί. Ακόμα και μερικοί «ερυθρόλευκοι» οπαδοί που θέλουν να… στηρίξουν την επιλογή Σπανούλη, γνωρίζουν ότι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και θα ήθελαν να είχαν «αρπάξει» αυτόν από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Θεωρώ ότι οι λόγοι είναι δικαιολογημένοι.

Πρώτα από όλα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει αποδείξει ότι τα ταλέντα του δεν είναι λίγα. Για έναν ακόμα μήνα, ο «Μητσάρας» αναδείχθηκε MVP της Euroleague, ενώ το τρόπαιο του καλύτερου αμυντικού το έχει πάρει… σπίτι του. Για να μην μιλήσουμε για το «φαρμακερό» σουτ που έχει, αλλά και την ικανότητα να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του, με κάθε τρόπο.

Υποκλινόμαστε στον πληρέστερο Έλληνα μπασκετμπολίστα!

http://www.sportsecrets.gr/?p=2307