10 Δεκεμβρίου 2010

Δ. Πυλαίας: Ζητούν παραίτηση της τοπικής ΠΑΣΟΚ λόγω της «συντριπτικής ήττας»

Την παραίτηση της συντονιστικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πυλαίας ζητούν 11 στελέχη της τοπικής οργάνωσης, καταγγέλλοντας ότι στις δημοτικές εκλογές υπήρξαν “παρασκηνιακές συμφωνίες” για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου αλλά και “συναλλαγές και πριμοδοτήσεις” που οδήγησαν στη συντριπτική ήττα και στη συνεργασία με τη “σκληρή δεξιά” που αποκλείσθηκε ακόμη και από την πλευρά Καϊτετζίδη.

Σε επιστολή που κοινοποίησαν στη Νομαρχιακή Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και στον γραμματέα της Παντελή Κουκουλεκίδη ζητούν, εκτός από την παραίτηση της συντονιστικής επιτροπής της ΤΟ Πυλαίας και του γραμματέας της Κώστα Μουρουγκλού, την άμεση διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου συντονιστικού.

Στην επιστολή του οι Θ. Καμπουρλάζος,Θ. Τζώτζης, Σ. Γουγούσης, Β. Ζωίδης, Θ. Βλαχόπουλος, Α. Δεργιαδές, Σ. Κακαλιάντης, Χ. Αζά, Α. Χατζάρας, Γ. Κίτσης, και Γ. Κώνστας, αναφερόμενοι στο εκλογικό αποτέλεσμα, αφού τονίζουν ότι, “αν όλοι είχαμε εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια για να αποκαλυφθεί το φαύλο καθεστώς του δήμου Πυλαίας, θα είχαμε νικηφόρο αποτέλεσμα”, σημειώνουν ότι κατά την επιλογή των υποψηφίων, που κατέληξε στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ν. Νηφούδη, υπήρξαν “προαποφασισμένες παρασκηνιακές συμφωνίες” και αποκλεισμός “κάθε άλλης φωνής” με ευθύνη του γραμματέα και της ηγετικής ομάδας. “Αρνήθηκαν πεισματικά τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης, κοινής με τις άλλες οργανώσεις του νέου δήμου (ΤΟ Χορτιάτη, ΤΟ Πανοράματος)", τονίζουν και προσθέτουν ότι “αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών ήταν η ελάχιστη συμμετοχή των μελών της οργάνωσης, είτε των φίλων που εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ενώ αντίθετα εκπροσωπήθηκε η επώνυμη και σκληρή δεξιά που αποκλείσθηκε από τα άλλα ψηφοδέλτια”.

Επισημαίνουν ακόμη ότι η πανωλεθρία που υπέστη το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΣΟΚ οφείλεται στις επιλογές “σκοπιμότητας και μεθοδεύσεων” της τοπικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και πως “προηγήθηκαν συνωμοτικές ιδιοτελείς επιλογές, συναλλαγές και πριμοδοτήσεις”, που “είχαν ως αποτέλεσμα την εκλογή δεξιών υποψηφίων ως εκπροσώπων του συνδυασμού στο νέο δημοτικό συμβούλιο”.

Να σημειωθεί ότι στις δημοτικές εκλογές στον ενιαίο δήμο Πυλαίας - Πανοράματος - Χορτιάτη ο συνδυασμός του Ιγνάτιου Καϊτετζίδη, νυν δημάρχου Πανοράματος που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, την πρώτη Κυριακή συγκέντρωσε ποσοστό 56,93% και ο συνδυασμός του Ν. Νηφούδη 27,75%, ενώ τρεις από τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους που εξέλεξε ο συνδυασμός Νηφούδη προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ. Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία