10 Δεκεμβρίου 2010

Θέμα ωρών η παραίτηση Παπακωνσταντίνου: Έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του... λέμε τώρα

Μιας και όπως είχε δηλώσει στα μέσα του χρόνου: Αν χρειαστούν νέα μέτρα θα παραιτηθεί. Μετά την παταγώδη αποτυχία του, μιας και τα έσοδα και οι δαπάνες συνεχίζουν να υστερούν του στόχου, και τα αναπόφευκτα νέα μέτρα στις αρχές του 2011 (επειδή τα σκάτωσαν το 2010) αναμένεται από ώρα σε ώρα η παραιτησή του... λέμε τώρα, γιατί δεν έχασε κανένας την τσίπα για να τη βρει αυτός.

Διαβάστε τι ανακοίνωσε σήμερα (στο τέλος δύο σημαντικές παρατηρήσεις) και συνυπολογίστε ότι όλα αυτά προκύπτουν μετά από τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιδρομή που υπέστη το Ελληνικό Έθνος και μετά από 5 αναθεωρήσεις στόχων προς τα κάτω, δηλ.
  • του προυπολογισμού του περασμένου Δεκεμβρίου
  • του Προγράμματος Σταθερότητας του Ιανουαρίου
  • και των τριών αναθεωρήσεων προς τα κάτω των στόχων του μνημονίου
«Συνεχίζεται η απόκλιση σε έσοδα και δαπάνες και το 11μηνο

Παρά την αυξητική τάση, που καταγράφουν τα έσοδα, τα προβλήματα στον προϋπολογισμό συνεχίζονται. Τα χρήματα, που εισέρρευσαν στα δημόσια ταμεία το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου ήταν αυξημένα κατά 4,8%, δείχνοντας πολύ καλύτερη εικόνα από το 3,7% του δεκαμήνου, παραμένοντας όμως μακριά από τον ετήσιο αναθεωρημένο στόχο, που προβλέπει αύξηση 6%.

Την παρτίδα φαίνεται ότι έσωσε το Νοέμβριο η περαίωση, καθώς οι εισπράξεις από Φ.Π.Α. σταμάτησαν την ανοδική τους πορεία. Αυξήθηκαν κατά 10,4% έναντι αύξησης 15% τον Οκτώβριο. Και όλα αυτά, με τις επιστροφές φόρων να παραμένουν μειωμένες κατά 2,7% έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 3%!

Πονοκέφαλο πλέον αποτελούν και οι δαπάνες, οι οποίες αποκλίνουν πλέον σταθερά του -επίσης αναθεωρημένου- ετήσιου στόχου. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν το εντεκάμηνο κατά 6,5%, όταν πρέπει να μειωθούν στο σύνολο της χρονιάς κατά 7,5%. Η απόκλιση έχει διευρυνθεί, καθώς στο δεκάμηνο οι δαπάνες ήταν μειωμένες κατά 7,1%.

Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία εκτέλεσης για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2010, σε δημοσιονομική βάση το έλλειμμα περιορίστηκε στα 18.620 εκατ. € από 25.634 εκατ. € το αντίστοιχο διάστημα του 2009 σημειώνοντας μείωση 27,4% έναντι εκτίμησης για ετήσια μείωση κατά 33,2%.

Πηγή:www.capital.gr

Παρατήρηση 1η:
Η εικόνα είναι τελείως πλασματική και χειρότερη απ' ότι την παρουσιάζει ο Παπακωνσταντίνου καθώς συμβάλει τα μέγιστα στη βελτίωσή της η ΠΑΣΟΚική αλχημεία να καθυστερεί το Κράτος την επιστροφή φόρων: « επιστροφές φόρων παραμένουν μειωμένες κατά 2,7% έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 3%!»

Παρατήρηση 2η:
Πέρσι το Νοέμβριο το έλλειμμα ήταν 25,6 δις ευρώ... στο τέλος του χρόνου ήταν πάνω από 30 δις!!! Συμπέρασμα: Το ΠΑΣΟΚ χρέωσε με 5 δις έλλειμμα το 2009 μόνο τον μήνα Δεκέμβριο (βαριέμαι να ψάχνω να βρω τι χρέωσαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο αλλά εύκολα μπορούμε να φανταστούμε)... προκειμένου να τα χρεώσει στη ΝΔ... αυτά φωνάζει η ΝΔ και κανείς δεν ακούει κανείς γιατί οι εγκέφαλοι έχουν πάθει μαλάκυνση λόγω MEGA