30 Δεκεμβρίου 2010

Γιωργάκη πρόσεχε! Θα σουσκιστεί το καλσόν!

Διαβάζουμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τους λεονταρισμούς Γιωργάκη από το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε χωρίς guest star:

«"Δεδομένη" χαρακτήρισε χθες ο πρωθυπουργός την απόφασή του να ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα τη νέα χρονιά, επιδιώκοντας εμφανώς να στείλει ένα μήνυμα σε όσους αντιδρούν ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει στο παραμικρό από τις δεσμεύσεις της.

"Οι μεταρρυθμίσεις μας σε ορισμένες περιπτώσεις ξεβολεύουν, θίγουν επί χρόνια εδραιωμένα συμφέροντα ολίγων σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, όπως είναι τα κλειστά επαγγέλματα όπου η απόφασή μας είναι δεδομένη" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Αλλά πρόσθεσε ότι χρέος της κυβέρνησης είναι να υπηρετήσει "το όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών" μην αφήνοντας έτσι κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης πέραν της γνωστής διαδικασίας της διαβούλευσης».

Πάμε τώρα να ενημερωθούμε σε άλλη στήλη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για το τι αποτελέσματα είχε η χθεσινή επαφή Λοβέρδου-Φαρμακοποιών και τι συμφωνήθηκε:

«Ούτε ακριβώς κλειστό ούτε ακριβώς ανοιχτό θα είναι στο εξής το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Οι νέοι φαρμακοποιοί θα μπορούν να συστεγάζονται σε ήδη υπάρχοντα φαρμακεία, αλά σε ισχύ παραμένει η δυνατότητα κληρονομικής μεταβίβασης της άδειας. Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης των εκπροσώπων των φαρμακοποιών της Αθήνας και του Πειραιά με τον υπουργό Υγείας Ανδρ. Λοβέρδο βρίσκεται μακριά από τις αρχικές επιδιώξεις της κυβέρνησης σε σχέση με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, πολλώ δε μάλλον που η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να αποτελέσει τον ‘πιλότο’ για την απελευθέρωση και άλλων ‘κλειστών’ κλάδων».

Καταλάβατε τώρα γιατί λέμε στον τίτλο
να ηρεμήσει ο ΓΑΠ γιατί θα του σκιστεί το καλσόν;

Το κατ΄εξοχήν χαρακτηριστικό του "κλειστού επαγγέλματος", δηλ η κληρονομική μεταβίβαση (ή πώληση) της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος,
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟ!!!

Πρόσεχε ΓΑΠ! Μην "ξεβολέψεις πολύ τα συμφέροντα"

ΥΓ. Φυσικά όποιος διαλέξει να ενημερωθεί από τις κλασικές ΠΑΣΟΚικές φυλλάδες θα μάθει ότι το "αγκάθι" είναι το αν θ' ανοίγουν τα Φαρμακεία και το Σάββατο την ώρα που η καλή Κυβέρνηση δίνει δουλειά ή δουλεία στους νέους Φαρμακοποιούς που θα μπορούν και επίσημα πλέον να γίνουν δούλοι των παλαιοτέρων!!!

Διαβάστε ας πούμε τι λένε τα ΝΕΑ για το θέμα:
«Διαφωνία σε ήπιο κλίμα διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους φαρμακοποιούς για την απελευθέρωση του κλάδου. Οι δύο πλευρές συναίνεσαν στη συστέγαση φαρμακείων, μέτρο που ανοίγει τον δρόμο της επαγγελματικής αποκατάστασης και σε νέους φαρμακοποιούς, ‘αγκάθια’ ωστόσο στον διάλογο παραμένουν το άνοιγμα των φαρμακείων το Σάββατο αλλά και οι αλλαγές στα πληθυσμιακά κριτήρια για τη λειτουργία νέων φαρμακείων».