13 Δεκεμβρίου 2010

Εξαπτέρυγο και προάγγελος

Ρίχνοντας μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των σαββατιάτικων εφημερίδων το βλέμμα μου στάθηκε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ” όπου και διάβασα με μεγάλα γράμματα την δήλωση του Γ.Καρατζαφέρη για κατάργηση των ενσήμων.

Αμέσως το μυαλό μου πήγε 7 χρόνια πίσω όταν στην προεκλογική περίοδο των εκλογών τον Ιανουάριο του 2004 ο Γ.Α.Π. στην ομιλία στο Λαύριο είχε κάνει λόγο για νόμιμη ανασφάλιστη εργασία νέων εργαζομένων.

Βέβαια μετά την ομιλία το επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έτρεχε τότε πανικόβλητο να τα μπαλώσει.

Ο Καρατζαφέρης λοιπόν κατά την ψηφοφορία στη βουλή για την υπογραφή του μνημονίου με το ΔΝΤ λειτούργησε σαν “εξαπτέρυγο” της κυβέρνησης, τώρα με τη δήλωση του αυτή λειτουργεί σαν “προάγγελος” των επόμενων κινήσεων του πρωθυπουργού.

Με δεδομένη την δήλωση της Λούκα Κατσέλη στο Ν.Χατζηνικολάου στο δελτίο του ΑΛΤΕΡ ότι το μνημόνιο αναθεωρείτε κάθε τρεις μήνες από την τρόικα χωρίς να υπάρχει ενημέρωση στη βουλή, είναι ηλίου φαεινότερον ότι η δήλωση του Καρατζαφέρη είναι προάγγελος για νέες αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων.

Τελικά αν γίνει και αυτό θα είναι ακόμη μία απόδειξη ότι ο Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ σοσιαλιστής απλά τον παρίστανε μέχρι να ανέβει στην εξουσία και να κάνει πράξεις αυτά που έλεγε ακόμη και τότε εφτά χρόνια πριν στην ομιλία του στο Λαύριο.

chrisovergisk.wordpress.com