22 Δεκεμβρίου 2010

Που πάνε οι κύριοι καμαρωτοί καμαρωτοί;

Τους κυρίους φαντάζομαι ότι τους αναγνωρίζετε;

http://www.antinews.gr/blogimages/minisipasok.jpg

Από αριστερά προς τα δεξιά έχουμε και λέμε:
Νταϊλιάνας
(δικηγόρος Διευθυντής του Τμήματος Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ {για την βιομηχανική παραγωγή σκανδάλων της ΝΔ} το όνομα του οποίου αναφέρεται σε συνομιλία του εγκληματία Βλαστού με τη δικηγόρο του και η γυναίκα του οποίου διορίστηκε από το ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ της ΕΡΤ)
Ρόβλιας
Ξενογιαννακοπούλου
Ρέππας
Νιότης

Ποιος λείπει
Ο ΓΑΠ

Που πάνε;
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων να καταθέσουν μήνυση
(την οποία υπέγραφε και ο ίδιος ο ΓΑΠ)

Πότε;
Στις 17 Οκτωβρίου του 2008

Για ποιο θέμα;
Μα για το «σκάνδαλο Βατοπαιδίου»

Εναντίον ποιου;
Εναντίον του Σανιδά που δεν επέτρεψε να στείλουν οι δύο εισαγγελείς (τα θυμάστε τα νούμερα που αναστάτωσαν μια ολόκληρη χώρα και έδωσαν μια γερή ώθηση στο «σκάνδαλο» Βατοπαιδίου όταν παραιτήθηκαν από τις θέσεις του καταγγέλοντας παρέμβαση Σανιδά και επέστρεψαν μετά από ένα μήνα στο σώμα αφού είχαν δημιουργήσει τις εντυπώσεις;) την υπόθεση στη Βουλή γιατί έκρινε ότι δεν εμπλέκονταν υπουργοί

Τι του καταλόγιζαν;
Αντιγράφω από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 18.10.2008:

«Στη μηνυτήρια αναφορά τους ο Γ. Παπανδρέου και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που την υπογράφουν, αφού αναφέρονται στο περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης των δύο αντεισαγγελέων, περιγράφουν τις πράξεις των δύο ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών Σανιδά και Καρούτσου και υποστηρίζουν ότι:

1) «Υπονόμευσαν τη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και των Θεσμών και διατάραξαν την ομαλή λειτουργία τους. Επεδίωξαν την απαλλαγή των Υπουργών παρακωλύοντας τη Βουλή των Ελλήνων να ασκήσει τις εξουσίες που της παρέχει το Σύνταγμα και με κατάχρηση της ιδιότητάς τους ως ανώτατων λειτουργών της Δικαιοσύνης, έχοντας γνώση του Συντάγματος και των νόμων, ανέλαβαν αυθαίρετα αντισυνταγματικά και παράνομα την αξιολόγηση των στοιχείων που αναφέρονταν σε πράξεις Υπουργών και αποστέρησαν από τη Βουλή για μεγάλο χρονικό διάστημα την άσκηση των αρμοδιοτήτων της, διαπράττοντας το αδίκημα του άρθρου 239 παρ. 3 του Π.Κ.».

2) «Παρενέβησαν, υπέδειξαν, παρότρυναν και πίεσαν δικαστικούς λειτουργούς, όπως προκύπτει από τις παραγγελίες τους, τις δηλώσεις τους και την αίτηση παραίτησης των Αντεισαγγελέων, κατωτέρου βαθμού, διαπράττοντας το αδίκημα του άρθρου 186 παρ. 2 Π.Κ.».

Ειδικότερα:

* Για τον κ. Σανιδά αναφέρουν: «Με την από 4-9-2008 παραγγελία του για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα θέματα της Μονής Βατοπεδίου αναφέρονται όλα τα στοιχεία που συγκροτούν το ποινικό αδίκημα της απιστίας εις βάρος υπουργών και υφυπουργών κι ενώ όφειλε να διαβιβάσει την δικογραφία στη Βουλή ως μόνο αρμόδιο όργανο κατά το άρθρο 86, παραγγέλλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με το αιτιολογικό ότι οι υπουργοί που συνέπραξαν στην τέλεση των αδικημάτων "παραπλανήθηκαν". Ομως, αναφέρουν στην αναφορά, μόνη αρμόδια να κρίνει αν παραπλανήθηκαν η όχι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί είναι η Βουλή. Δεν διαβίβασε τη δικογραφία με σκοπό τη συγκάλυψη της υπόθεσης, τον επηρεασμό των διενεργούντων την προκαταρκτική εξέταση, το όφελος της κυβέρνησης και των ενεχόμενων υπουργών, ενδεχομένως δε με την καθυστέρηση αυτή την παραγραφή των αδικημάτων σε υπουργούς σε περίπτωση εκλογών προς όφελος της κυβέρνησης».

* Για τον Κ. Καρούτσο υποστηρίζουν:

«Η παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών για τη διενέργεια νέων ανακριτικών πράξεων, όταν οι δύο αντεισαγγελείς τού ανέφεραν ότι υπάρχουν στοιχεία που αφορούσαν υφυπουργούς της κυβέρνησης, είχε ως στόχο την καθυστέρηση της προκαταρκτικής εξέτασης. Οι ενέργειές του αυτές ήταν μη σύννομες, αφού κατά την προκαταρκτική εξέταση προέκυπταν στοιχεία κατά μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών και κατά συνέπεια η μόνη αρμόδια πλέον για την αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας και την άσκηση ή μη δίωξης κατά υπουργών και υφυπουργών ήταν η Βουλή. Κατά συνέπεια, εν γνώσει του και με σκοπό την καθυστέρηση της προκαταρκτικής εξέτασης και τη μη διαβίβαση ως όφειλε της δικογραφίας στη Βουλή των Ελλήνων, παραβίασε το Σύνταγμα και τον νόμο για τη συγκάλυψη της υπόθεσης και την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων της κυβέρνησης».»

Σε λίγο το αποτέλεσμα της μήνυσης και ποιοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για το «σκάνδαλο» Βατοπαιδίου

ΥΓ. Μήνυση είχε καταθέσει τότε και η ουρά του ΠΑΣΟΚ ο Καρατζαfuhrer αλλά δεν ασχολούμαστε με τελειωμένους...