21 Δεκεμβρίου 2010

Ι. Βρούτσης: Η ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων του ΙΚΑ δεν έχει τέλος

«Η κυβερνητική ασυνέπεια δεν έχει προηγούμενο.Η ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων του ΙΚΑ δεν έχει τέλος.

Οι διαβεβαιώσεις του “λαλίστατου” στα κανάλια Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ρ. Σπυρόπουλου, ότι το πρόβλημα της κάλυψης των αναγκών σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό θα έχει λυθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ηχούν ακόμη στα αυτιά των Ασφαλισμένων που συνωθούνται στις ουρές των ιατρείων.

Οι συμβάσεις έργου 800 γιατρών του ΙΚΑ, δεν έχουν ακόμη ανανεωθεί.

Οι 600 θέσεις που έχουν εγκριθεί, δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Οι λίστες αναμονής ασθενών, έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Φτάνουν ακόμη και τους 3 μήνες.

Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, λόγω της συνταξιοδότησης μέχρι τέλους του έτους αρκετών γιατρών και υγειονομικών υπαλλήλων.

Πολλά εργαστήρια έχουν κλείσει και ο Ασφαλισμένος δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση, ακόμη και σε απλές εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις της διοίκησης δεν πείθουν πια κανέναν, αφού όλες όσες έχουν δοθεί, έχουν διαψευστεί τους τελευταίους μήνες.

Η κυβέρνηση, η αρμόδια υπουργός και ο διοικητής του ΙΚΑ, υποχρεούνται, αφού πρώτα ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη από τους Ασφαλισμένους για την ταλαιπωρία τους, ν’ αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα.

Να εξασφαλίσουν το αναγκαίο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση περικόπτει από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους το μισθό τους, τη σύνταξή τους, τα επιδόματα τους, τις ελπίδες τους.

Είναι πολύ σκληρό να τους στερεί την πρόσβαση στη στοιχειώδη ιατρική τους περίθαλψη».