09 Δεκεμβρίου 2010

EU Report Says Credit Default Swaps Didn’t Cause Greek Problems (udp)

Έχουμε και λέμε …

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703296604576005551530863030.html

EU Report Says Credit Default Swaps Didn’t Cause Greek Problems .

A report written by the European Commission suggests that trading in credit default swaps wasn’t to blame for skyrocketing Greek borrowing costs earlier this year, despite the fingerpointing by some European politicians.
Rather, the report concluded, prices on credit default swaps for more troubled countries appeared to be low, suggesting that they “can hardly be considered to cause the high bond yields for these countries.”

Βέβαια τα έλεγα αυτά πριν από καιρό, αλλά ο κάθε ένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του.

Ειδικά δε οι φωστήρες οι Έλληνες δημοσιογράφοι (οικονομικού και πολιτικού ρεπορταααααααζ) και βέβαια όλοι αυτοί οι βλάκες οι πολιτικοί.

Επίσημα λοιπόν, τα CDS και οι “κακοί κερδοσκόποι” δεν έχουν καμιά σχέση με την κατάντια της Ελλάδος. Νομίζω ότι ο κύριος πρωθυπουργός οφείλει μια συγγνώμη για όλο αυτό τον λαϊκισμό που εκτόξευσε πριν λίγο καιρό, σχετικά με το ότι, φταίει αυτός και η κυβέρνηση του (καθώς και όλες οι προηγούμενες κυβέρνησης) για την κατάντια της χώρας και όχι, “οι κακοί οι κερδοσκόποι”.

Update:

Σύμφωνα και με το ΣΑΚΙ (http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=208369) , η περιβόητη έκθεση σχετικά με το αν και πάση ζημιά έκαναν τα CDS στην Ελλάδα ειχε βγει από τον Μάιο, και μονο τώρα βγήκε στη φόρα μετά από ειδικό αίτημα Ολλανδικής εφημερίδας!!

Με λίγα λόγια, κανείς στην Ελλάδα δεν σκέφτηκε να κάνει μια ανάλογη αίτηση για να την πάρει έκθεση!! Ωραίο επορτααααααζ και ερευνητική δημοσιογραφία!!

ReportonsovereignCDS12072010


http://www.market-talk.net/index.php/id/9731