19 Δεκεμβρίου 2010

GAP: "Ο πόλεμος συνεχίζεται"... με τους ανεμόμυλους εννοεί...

Προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας ακόμα και δραματικούς τόνους, καθώς οι αντιδράσεις των βουλευτών για τα σκληρά μέτρα μεγαλώνουν συνεχώς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε την ίδια φράση, που είπε και στους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής, θέλοντας να τονίσει την κρισιμότητα των στιγμών που περνά τόσο η Ελλάδα όσο και η ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: "'Η θα γράψουμε ιστορία ή η Ιστορία θα μας ξεγράψει. Θεωρώ ότι έχουμε φτάσει σε ένα σταυροδρόμι. Πήραμε την Παρασκευή σοβαρές αποφάσεις, θετικές αποφάσεις, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου".

Ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε να παραδεχθεί λάθη και παραλείψεις στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προλάβει τις απαιτήσεις του μνημονίου, ωστόσο τόνισε πως τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο. "Ουδείς μας είναι λάτρης της έστω συνταγματικά κατοχυρωμένης στη δημοκρατίας μας διαδικασία του επείγοντος. Αλλά βρισκόμαστε ακόμα σε πόλεμο. Δίνουμε καθημερινά μάχες. Και ακόμα στα εργασιακά, υπήρξαν μήνες διαβουλεύσεων με κοινωνικούς εταίρους. Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι σήμερα, είναι χθες και προχθές και κάνουμε καθετί για να διορθωθεί αυτό".

Πολλοί είναι εκείνοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν πως πρέπει να γίνεται μεγαλύτερη επεξεργασία των νομοσχεδίων και τα μέτρα της κυβέρνησης να μην πλήττουν μόνο τους αδύναμους οικονομικά.

Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι, που λένε πως το οικονομικό επιτελείο φέρνει τους βουλευτές του κόμματος προ τετελεσμένων γεγονότων και τους ζητά απλά να ψηφίζει τα νομοσχέδια.

Τα "πυρά" ορισμένων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε συνέντευξη του στο "Έθνος της Κυριακής" επισημαίνει ότι το μνημόνιο έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις και προσθέτει: "Σε κάθε στιγμή καθένας παίρνει τις αποφάσεις του με βάση τη συνείδηση του. Αλλά δεν υπάρχει προνομιακή πρόσβαση στην κοινωνική ευαισθησία".

Ο Γιώργος Παπανδρέου το Σάββατο είχε προσπαθήσει να ηρεμήσει τους βουλευτές που αντέδρασαν στη ρύθμιση για τη διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών 24 εκ. ευρώ, δεσμευόμενος προσωπικά οτι το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει στη Βουλή τη λίστα με τα ονόματα όσων χρωστούσαν στο δημόσιο καθώς πολλοί βουλευτές ζητούν να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να γίνει η παραγραφή.

MEGA TV