17 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθη Έλληνας Hacker υποστηρικτής του Assange που συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον της Mastercard;

http://www.blogcdn.com/www.urlesque.com/media/2010/12/anonopstapanaris.pngΕδώ και μερικές μέρες κυκλοφορεί στο ίντερνετ η εξής ιστορία:

Την ανακοίνωση με την οποία οι hackers AnonOps, που επιτέθηκαν σε Mastercard, Visa και Paypal, ανέλαβαν την ευθύνη, φέρεται να την συνέταξε ο Έλληνας Alex Tapanaris!!!

Ο Άλεξ Ταπανάρης είναι σχεδιαστής μοντέλων 3D και μέχρι τη Δευτέρα είχε και σελίδα, www.alextapanaris.com , η οποία ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί (Εδώ ότι απέμεινε στη μνήμη της Google).

Σύμφωνα με "ανακοίνωση" που ανέβηκε υποτίθεται από τον ίδιο στο pastebin.com (κάτι σαν το tweeter για τηλέφωνα android), έχει συλληφθεί και κρατείται!;!;!; Δείτε:

Not so AnonymousSHORT NOTE ON ALEX TAPANARIS, ANONYMOUS SPOKESMAN

++ ALEX TAPANARIS HAS BEEN ARRESTED ++
++ WEB SITE WWW.ALEXTAPANARIS.COM TAKEN OFFLINE ++
++ MORE INFO TO COME ++

Alex Tapanaris
Tel.: +30 69 72 46 49 **

E-mail: info [at] alextapanaris [dot] com
MSN: t4pan[at] hotmail [dot] com

Άγγλος δημοσιογράφος από την ιστοσελίδα thinq.co.uk του τηλεφώνησε στον αριθμό που φαίνεται και η απάντηση ήταν "No comment". Έκτοτε δεν απαντάει στο τηλέφωνο.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν είναι σίγουρο αν το όνομά του αναγράφεται στο pdf επειδή αυτός το συνέταξε ή λόγω κακής του τύχης επειδή προφανώς αυτός που συνέταξε την δήλωση την έγραψε σε ντοκουμέντο που του είχε στείλει για κάποιο άλλο λόγο ο Ταπανάρης...

Το pdf με τα στοιχεία του μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.