28 Δεκεμβρίου 2010

Κεφαλογιάννης: Χαιρετίζουμε την απόφαση έγκρισης του master plan Λιμένος Ηρακλείου μετά από 15 μήνες κυβέρνησης του Γ.Α.Π.

«Η πλειοψηφία του απερχόμενου Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου, χθες βραδύ ενέκρινε το σχέδιο αξιοποίησης των χερσαίων χώρων του λιμένος Ηρακλείου, όπως ακριβώς είχε συνταχθεί από τη προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας !!!

Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή που ελήφθη με καθυστέρηση 15 μηνών από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνησης του Γ.Α Παπανδρέου.

Με θλίψη όμως θυμόμαστε ότι ήταν αυτή η ιδία πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου Ηρακλείου, που είχε απορρίψει το ίδιο σχέδιο ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει από μικροκομματικές σκοπιμότητες το σημαντικότερο για τη πόλη του Ηρακλείου έργο της τελευταίας 30 ετιας για 2 και πλέον χρόνια.

Ήταν οι ίδιοι τοπικοί παράγοντες, που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ , που εμπόδισαν «μαχητικά» την τότε διοίκηση του Οργανισμού να υπογράψει τη σύμβαση με την κατασκευάστρια κοινοπραξία, που είχε ανακηρυχτεί ύστερα από διεθνή διαγωνισμό χωρις να προβάλλει κανένας οποιαδήποτε ένσταση για τη διαφάνεια της διαδικασίας… Τώρα το Ηράκλειο θα περιμένει για αλλά δυο χρόνια να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός και να αναδεχθεί ο νέος κατασκευαστής του έργου»