07 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Παπαθανασίου: «Λασπολογία τα περί εμπλοκής μου στη Siemens»

Μία ημέρα μετά από την δημοσιοποίηση του εντύπου του Γ. Παπαθανασίου, «Η αλήθεια για την οικονομία», (αποσπάσματα του οποίου βάλαμε το πρωί) με την οποία αποδεικνύει με αριθμούς πως η κυβέρνηση αύξησε το έλλειμμα το 2009, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να τον εμπλέξουν με την Siemens. Τυχαίο; Δε νομίζω αν αναλογιστούμε τη λάσπη που έπεσε στην υπόθεση του Βατοπαιδίου που αποδείχθηκε φιάσκο...

Σε γραπτή του δήλωση κάνει λόγο για λασπολογία απαντώντας στις διαρροές που τον εμφανίζουν να εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Ουδέποτε, τονίζει, χειρίστηκα υποθέσεις της Siemens, ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε χορηγία ή δώρο από την εν λόγω εταιρεία».

Σε ό,τι αφορά την ενοικίαση κατοικίας σε στέλεχος της Siemens, ο κ. Παπαθανασίου υποστηρίζει ότι η υπόθεση είναι γνωστή και έχει γίνει συμβόλαιο κατατεθημένο στην εφορία και σε μίσθωμα απόλυτα συμβατό με τα ισχύοντα στην αγορά της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Παπαθανασίου καλεί να σταματήσουν οι αθλιότητες και η λάσπη εναντίον του και να μιλήσουν επώνυμα όσοι διαρρέουν ανώνυμα συκοφαντίες.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες που διαρρέουν το ΠΑΣΟΚ και τα παπαγαλάκια του, θέλουν στοιχεία που αφορούν τον πρώην υπουργό Οικονομικών να έχουν βρεθεί στο σκληρό δίσκο της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου.

Σύμφωνα με το υλικό που διαβιβάστηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Παπαθανασίου φέρεται να δέχεται χορηγίες από τη Siemens σε αρκετές ομιλίες του και να είχε επαφές με στελέχη της γερμανικής εταιρείας που κατηγορήθηκαν για τη διαχείριση των «μαύρων» ταμείων της εταιρίας.

Επίσης, ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να νοίκιαζε από το 1996 ένα σπίτι ιδιοκτησίας του στο μεγαλοστέλεχος της Siemens Ρούντολφ Φίσερ κάτι το οποίο όμως ήταν γνωστό και δεν αποτελεί απόδειξη.