08 Ιανουαρίου 2011

Με σκόρερ τον Νίνη και «σωτήρα» τον Τζόρβα ο ΠΑΟ 1-0 τον Άρη

Ο Νίνης με μονοκόμματο σουτ δίνει τη νίη στον ΠαναθηναϊκόΤο... κυνήγι του Ολυμπιακού συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε 1-0 του Άρη στο κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να μειώνουν εκ νέου τη διαφορά στους δύο βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους» που την Κυριακή δοκιμάζονται στην Κέρκυρα.

Το «τριφύλλι» είχε σε πολύ καλή μέρα τον Σωτήρη Νίνη, που πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ και είχε αρκετές καλές ενέργειες, εξαιρετικός ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο, που ανακάτεψε την άμυνα των κιτρίνων, ενώ θετική παρουσία είχε και ο Σίντνεϊ Γκοβού.

Βέβαια, αν στις καθυστερήσεις ο Τζόρβας δεν έκανε την επέμβαση του αγώνα σε σουτ του Χαβίτο, οι «πράσινοι» δεν θα έπαιρναν το τρίποντο.

Πολύ καλός και ο Σπυρόπουλος που βοήθησε τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά, ενώ ο Σισέ δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Ο Άρης άργησε να ξυπνήσει και να χτυπήσει το παιχνίδι, ενώ οι «κίτρινοι» διαμαρτύρονται για ένα γκολ που τους ακυρώθηκε.

Με ενδεκάδα Ξάνθης
«Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», αναφέρει ένα ποδοσφαιρικό αξίωμα, το οποίο ασπάστηκε πλήρως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που παρέταξε τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη με την ίδια σύνθεση (4-3-3) που ξεκίνησε στην Ξάνθη, διατηρώντας τον Γκοβού στο βασικό σχήμα, με τον Γάλλο να είναι ιδιαίτερα κεφάτος στα πρώτα λεπτά.

Μάλιστα, από δική του εκπληκτική ενέργεια, αν και πεσμένος, πέρασε τον Μίσελ, έδωσε στον Κατσουράνη, που σούταρε άουτ από καλή θέση στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Απ' την πλευρά του ο Άρης που κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με πολλές απουσίες έπαιξε με πολυπρόσωπο κέντρο (4-5-1)και μοναδικό προωθημένο τον Ρουίζ.

Εκπληκτικό γκολ και 1-0
Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του εικοσαλέπτου ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με ένα πολύ όμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση τέρμα. Ο Κατσουράνης έβγαλε τη βαθιά μπαλιά για τον Σισέ, που βρέθηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ, ο Γάλλος από εκτελεστής ντύθηκε δημιουργός βγάζοντας σέντρα ακριβείας για τον Νίνη, που είχε περάσει σε θέση κρυφού επιθετικού και με σουτ στην κίνηση με το αριστερό, ο νεαρός άσος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια με το πόδι του Σηφάκη.

Προσπάθησε να αντιδράσει ο Αρης
Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει για να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο πέραν από δύο μακρινά σουτ των Καζναφέρη (32' άουτ) και Χαβίτο (40' μπλόκαρε ο Τζόρβας) δεν απείλησε ιδιαίτερα τους «πράσινους», που με τον Γκοβού να συνεχίζει να κάνει ωραίες ενέργειες και να... εκθέτει τον Μίσελ, ήθελαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε, αφού οι προσπάθειές τους ήταν ημιτελείς.

«Κοκορομαχία» Σισέ με Οριόλ
Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία... κοκορομαχία με πρωταγωνιστές τον Σισέ και τον Λαζαρίδη -αρχικά- και τον Οριόλ εν συνεχεία, ωστόσο με την... πυροσβεστική ενέργεια των συμπαικτών τους η φωτιά έσβησε.

Από μία αλλαγή
Με τον Μαρίνο να παίρνει τη θέση του Ζιλμπέρτο και τον Κατίδη εκείνη του Πρίττα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες. Ο ιδιαίτερα κινητικός Νίνης στο 47' απείλησε με μακρινό σουτ και πάλι με το αριστερό πόδι τον Σηφάκη, ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται και μάζεψε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Μεγάλη ευκαιρία από τον Νέτο
Ο Άρης, όπως η Ξάνθη πριν από πέντε μέρες, δημιούργησε την πρώτη του κλασική ευκαιρία στο 50', όπου θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Τζόρβας αρχικά απέκρουσε το σουτ του αμαρκάριστου Νέτο και ο Βύντρα στη συνέχεια έβαλε σωτήρια την κόντρα στον Καζναφέρη που είχε πάρει το ριμπάουντ.

Ανέβασαν στροφές οι «πράσινοι»
Αυτή η φάση «ξύπνησε» τους πράσινους, που με τους Λέτο-Σπυρόπουλο-Νίνη να συνδυάζονται άψογα από τα αριστερά έψαξαν το δεύτερο γκολ. Στο 54' κεφαλιά του Σισέ έφυγε άουτ, τρία λεπτά αργότερα από εκπληκτική ενέργεια του Λέτο, ο Γάλλος σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ ακυρώθηκε, ενώ στο 59' ήταν σειρά του Γκοβού να χάσει ευκαιρία, με την κεφαλιά του να φεύγει λίγο άουτ.

Ακυρώθηκε γκολ των «κιτρίνων»
Στο 66' ο Οριόλ με κεφαλιά από φάουλ-σέντρα του Νέτο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Σταθόπουλος υπέδειξε παράβαση του Ρουίζ πάνω στον Βύντρα και έτσι το γκολ δεν μέτρησε, προκαλώντας διαμαρτυρίες από πλευράς των «κιτρίνων».

Πεντάλεπτο φωτιά για το «τριφύλλι»
Δύο λεπτά αργότερα ο πολύ καλός στο σημερινό παιχνίδι Γκοβού άφηνε τη θέση του στον Χριστοδουλόπουλο, με το Τριφύλλι να χάνει αρκετές ευκαιρίες στο πεντάλεπτο 72'-77', χάρη στην πολύ καλή απόδοση των Λέτο και Νίνη.

Στο 72' κεφαλιά του Σισέ από καλοζυγισμένη σέντρα του Βύντρα έφυγε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γάλλος βρέθηκε φάτσα με το 2-0 από φοβερή μπαλιά του Λέτο, αλλά ο Σηφάκης έσωσε με σωτήρια επέμβαση τον Αρη.

Στο 75' ο Νίνης με εκπληκτική ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο έπιασε και το βολέ, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια, ενώ την ίδια τύχη είχε σουτ του Κατσουράνη στο 77'.

Με δυο φορ στο τέλος ο Αρης, απόκρουση του ματς ο Τζόρβας
Ο Αρης έδειξε να... συνέρχεται στο 79', όταν ο Ρούιζ εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, όμως ο Τζόρβας έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε. Ο Κούπερ έριξε στη μάχη και τον Αραβίδη παίζοντας με δύο επιθετικούς στο τελευταίο δεκάλεπτο μπας και φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο λόγος ήταν ο Τζόρβας, ο οποίος στις καθυστερήσεις απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Χαβίτο, χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό τους τρεις βαθμούς...

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2' Πολύ ωραία προσπάθεια του Γκοβού από δεξιά, γυρίζει στον Κατσουράνη ο οποίος πάνω από την γραμμή της περιοχής έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

15' Ωραίος συνδυασμός για τους παίκτες του Άρη από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Καζναφέρη, ο οποίος έκανε το συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

19' ΓΚΟΛ 1-0: Ο Σισέ σε ρόλο έξω δεξιά, βγάζει τη σέντρα η οποία φτάνει στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Νίνης με αριστερό μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Σηφάκη για το 1-0.

33' Ωραία ενέργεια του Χαβίτο από δεξιά, ο οποίος στο ύψος της περιοχής «κλείνει» προς το κέντρο και βρίσκει αριστερά τον Καζναφέρη που κάνει το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

41' Αντεπίθεση του Άρη από τα αριστερά με τον Χαβίτο, ο οποίος κλείνει προς τα δεξιά λίγο έξω από την περιοχή και σουτάρει, αλλά η μπάλα πάει πάνω στον Τζόρβα.

50' Αντεπίθεση του Άρη από δεξιά με τον Ρουίς να κάνει το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής, ο Νέτο κάνει το πλασέ στην κίνηση αλλά ο Τζόρβας έπεσε στη δεξιά γωνία του και έσωσε τον Παναθηναϊκό από την ισοφάριση...

54' Σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

57' Νέα σέντρα από αριστερά, αυτή τη φορά από τον Λέτο, ο Σισέ κάνει το εναέριο πλασέ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης σωστά ακυρώνει το γκολ ως οφ σάιντ.

59' Κόρνερ του Νίνη από αριστερά, ο Γκοβού πήρε την καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

66' Ο Άρης στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα αλλά ο Σταθόπουλος ακυρώνει το γκολ σημειώνοντας φάουλ του Ρουίς πάνω στον Βύντρα σε μια φάση που φαίνεται πολύ δύσκολη...

73' Σέντρα του Βύντρα από δεξιά, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά μετά την λάθος έξοδο του Σηφάκη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

74' Κάθετη στον Σισέ ο οποίος βγήκε απέναντι στον Σηφάκη, ο οποίος έδιωξε το πλασέ τού Γάλλου με τα πόδια.

75' Ωραία προσπάθεια του Νίνη έξω από την περιοχή και ωραίο πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

77' Σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

79' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Νέτο, η Τζόρβας έπεσε στη δεξιά γωνία του και μπλόκαρε σταθερά.

89' Ο Τσεσνάουσκις έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως πέρασε ψηλά άουτ.

92' Σoυτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, η μπάλα κάπου βρήκε και πήρε ύψος και τροχιά προς το «γ» της εστίας του Τζόρβα, ο οποίος πετάχτηκε στο «παραθυράκι» του και έδιωξε σε κόρνερ.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

Κίτρινες: Μαρίνος, Βύντρα - Τόχα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέϊρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Νίνης, Σισέ, Γκοβού (67΄ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46΄ Μαρίνος), Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

ΆΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Τόχα, Ρουίς, Μίσελ, Καζναφέρης (60΄ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι (81΄ Αραβίδης), Πρίττας (46΄ Κατίδης).