28 Ιανουαρίου 2011

ΣΚΟΠΙΑ-"Πούτιν" το παίζει ο Γρούιος: Δέσμευση λογαριασμών του σταθμού Α1 και εφημερίδων του ομίλου Ράμκοφσκι

http://www.ourwebtv.com/Logos/A1%20TV%20%20Macedonia.jpgΣτη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων “A1” και τριών ημερησίων εφημερίδων των Σκοπίων, "Βρέμε" (Vreme), "Σπιτς" (Spic) και "Κόχα ε Ρε" (Koha e Re), που ανήκουν στον όμιλο του επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι, προχώρησαν χθες οι αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ, κατόπιν σχετικής δικαστικής απόφασης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο σταθμός “A1”παρουσίασε το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης.

Ο αρχισυντάκτης του σταθμού, Μλάντεν Τσαντίκοφσκι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας, μετά την «πολιτική δίωξη» κατά του ιδιοκτήτη του ομίλου, Β.Ράμκοφσκι, προχωρά τώρα στην «οικονομική εξόντωση του A1», με στόχο να «φιμώσει» κάθε ελεύθερη φωνή στη χώρα.

Στελέχη του ομίλου του Β.Ράμκοφσκι ανέφεραν ότι η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία και την ύπαρξη των ΜΜΕ του ομίλου.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, σε χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση, χαρακτήρισε την ενέργεια του σταθμού να μεταδώσει το δελτίο ειδήσεων του μπροστά από το κτίριο της κυβέρνηση, ως προσπάθεια «εντυπωσιασμού και παραπληροφόρησης από την μεριά του Α1, με στόχο να πληγεί η γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης ».

Οι αρχές της ΠΓΔΜ προχώρησαν στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ομίλου Ράμκοφσκι στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν κατά του ομίλου, μετά από στοιχεία που συγκέντρωσαν για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος από εταιρίες που ελέγχονται από τον αναφερόμενο επιχειρηματία.

Ο Β. Ράμκοφσκι και οι 13 ακόμη συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του συνελήφθησαν στις 23 Δεκεμβρίου 2010 και από τότε βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακή των Σκοπίων.

Ο ίδιος ο Β. Ράμκοφσκι αρνείται τις κατηγορίες αυτές και αναφέρει ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της έντονης κριτικής που ασκεί ο “Α1” και οι τρεις ημερήσιες εφημερίδες τουο ομίλου, στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.