07 Ιανουαρίου 2011

«Μπάχαλο» με Πάγκαλο: ΦΩΤΙΕΣ στο Πολ. Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με την κριτική του για τα πεπραγμένα, μετά τις εκλογές του 2000

Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου κατακεραύνωνε την κυβέρνηση, με αφορμή τις πυρκαγιές και την ακρίβεια, μια φράση του Θόδωρου Πάγκαλου για τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αίσθηση, ακυρώνοντας εν μέρει αυτήν την κριτική.

«Μετά τις εκλογές του 2000, τα κάναμε μπάχαλο, διαλύσαμε τη χώρα», είπε ο Θ. Πάγκαλος. Εδώ με τον Γ. Παπανδρέου (στη μέση ο Κ. Σκανδαλίδης) που απάντησε ότι «είμαστε περήφανοι για το έργο μας»
«Μετά τις εκλογές του 2000 τα κάναμε μπάχαλο σε πολλούς τομείς, διαλύσαμε τη χώρα», φέρεται ότι είπε ο πρώην υπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Με κατάπληξη τον άκουσαν τα άλλα μέλη του οργάνου, αλλά μόνο ο τέως πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος αντέδρασε, επισημαίνοντάς του δηκτικά: «Τι είναι αυτά που λες; Εσύ δεν ήσουν υπουργός;».

«Ουδείς συμφώνησε»

Ο Γιώργος Παπανδρέου τον άκουσε χωρίς να αντιδράσει εκείνη τη στιγμή. Στο τέλος της συνεδρίασης, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα, είπε μια φράση η οποία θεωρήθηκε απάντηση στην αιχμή Πάγκαλου. «Είμαστε -είπε- περήφανοι για το έργο μας, αλλά τώρα κάνουμε μια νέα αρχή». Συνεργάτες του προσπαθούσαν το βράδυ να υποβαθμίσουν το θέμα, έλεγαν κατηγορηματικά ότι «ουδείς συμφώνησε με αυτά που είπε ο Πάγκαλος» και τόνιζαν ότι στη συνεδρίαση ειπώθηκαν πολύ σημαντικότερα πράγματα, τόσο για την κυβερνητική πολιτική όσο και για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, από μια παρενθετική κουβέντα του πρώην υπουργού.

Ωστόσο, άλλα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου «δαγκώθηκαν» μόλις αντιλήφθηκαν ότι το επεισόδιο αυτό είχε φτάσει στους δημοσιογράφους και θα έπαιρνε δημοσιότητα. Στις ιδιωτικές συζητήσεις τους επέκριναν τον κ. Πάγκαλο («ακυρώνει τη στρατηγική μας», «δίνει επιχειρήματα στη Ν.Δ.» έλεγαν), αλλά απέφυγαν τις δημόσιες δηλώσεις. Μόνον η Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε (στο «Μέγκα») ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με την άποψη που εξέφρασε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Πάγκαλος, πάντως, είχε επικριτικά σχόλια και για την επικοινωνιακή πολιτική του σημερινού ΠΑΣΟΚ. «Ο Ρουσόπουλος διαχειρίζεται μια χαρά τα κανάλια και τις εφημερίδες, εμείς τι κάνουμε; Δεν κάνουμε επαφές με τους ιδιοκτήτες και τους δημοσιογράφους και το πληρώνουμε» είπε, κάνοντας και συγκεκριμένες αναφορές για τον «χαλαρό» τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης. «Μπορεί να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά τον Καραμανλή τον έχουν στα ώπα ώπα», πρόσθεσε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/08/2006